Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Asylmotstandernes leder er tung kriminell

De tyske demonstrantene som krever slutt på kriminelle asylsøkere, har en leder med langt og kullsvart rulleblad.

Lutz Bachmann (41) startet opp Pegida og er fortsatt sjef for bevegelsen av tyske asylmotstandere.  Kravet om null toleranse for flyktninger som bryter loven, forekommer litt latterlig etter at det ble kjent at Bachmann selv er dømt for narkosalg og et stort antall innbrudd. Foto: Hannibal Hanschke/Reuters
Lutz Bachmann (41) startet opp Pegida og er fortsatt sjef for bevegelsen av tyske asylmotstandere. Kravet om null toleranse for flyktninger som bryter loven, forekommer litt latterlig etter at det ble kjent at Bachmann selv er dømt for narkosalg og et stort antall innbrudd. Foto: Hannibal Hanschke/Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): «Patriotiske borgere mot islamisering av Aftenlandet» (Pegida) begynte med at et par hundre mennesker i fjor høst gikk i tog gjennom Dresden. Mandagen etterpå var de fem tusen, og ei uke seinere 7500.  I går var de oppe i 18 000 deltakere.

Forsøket på å ta fenomenet til Berlin og Köln endte imidlertid med en flopp. 

Kølnerne slukket lyskasterne på domkirken og berlinerne på Brandenburger Tor — slik at de få hundre frammøtte måtte demonstrere i mørket.  I begge byer var antallet motdemonstranter så stort, at islammotstandernes tog måtte avbrytes.

Avviser intervjuer
De tyske mediene opptrer, i demonstrantenes øyne, samlet for å å knekke den nye bevegelsen. 

Ved hvert demonstrasjonstog opptrer vakter som håndfast griper inn hver gang en journalist prøver å snakke med deltakerne. 

I ledelsen skal det herske raseri mot lokalavisene, som før jul avslørte lederens kriminelle meritter.  

Løpegutt for halliker
På 90-tallet var Lutz Bachmann profesjonell innbruddstjuv for det kriminelle miljøet bak organisert prostitusjon i Dresden. 

Da han til slutt ble tatt, kunne politiet bevise at han sto bak 16 innbrudd på privatadresser og i ulike firmaer.

Straffen lød på tre år og seks måneders fengsel, men da denne skulle sones var fuglen fløyet.  

ALLIANSE mot rasisme: I Berlin møtte 10 ganger flere fram for å demonstrere mot de nye høyrepopulistene i Pegida - enn det var antimuslimer. Foto: Sören Stache/EPA
ALLIANSE mot rasisme: I Berlin møtte 10 ganger flere fram for å demonstrere mot de nye høyrepopulistene i Pegida - enn det var antimuslimer. Foto: Sören Stache/EPA Vis mer

Stakk av
Først to år senere, ble Bachmann ioppsporet i Sør-Afrika, der han under falsk navn hadde forsøkt å bygge opp en ny tilværelse. 

Selv har han i et intervju påstått at han blant annet studerte på et universitet og fikk en mastergrad — og føyde til at han ble imponert over hvor hurtig han ble utvist til Tyskland, da svindelen først var avslørt.  

Solgte kokain
Da han hadde sittet to år, ble den tidligere bakersvennen løslatt på prøve. Han slapp unna med en betinget dom, da han for fem år siden — ved to anledninger — ble anholdt med totalt 90 gram kokain, som han vedgikk å ha planer om å selge videre.

Prøvetiden løper ennå. Også manglende innbetaling av barnebidrag gjør at han konstant beveger seg på lovens grense.  

Null toleranse
- Jeg har ikke noe å skjule og visste at Pediga-kritikerne ville forsøke å bruke disse tingene for å svine meg til, uttalte Lutz Bachmann etter at strafferegisteret hans var blitt kjent. Han bebudet at han kom til å trekke seg fra Pegidas ledelse — men siden den gangen har han fortsatt som travel medarrangør.

Tilhengerne har tilsynelatende heller ikke noe i mot en leder som selger narkotika og bryter seg inn hos andre - en opptreden som de ellers hevder er kjennetegnet på mange «økonomiske flyktninger».

Og Lutz Bachmann selv står fortsatt på kravet om å vise «null toleranse» overfor flyktninger som måtte bryte en tysk lov.  

Ikke nazister
Siden det også observeres mange kjente nazister i Pegidas demonstrasjoner, blir hele bevegelsen mistenkt for å være høyreekstrem:

- Vi elsker fedrelandet vårt, er motstandere av sosialisme — så altså er vi ikke nazister, lyder Lutz Bacchmann standardsvar.

KRISTENKORSET tas også i bruk som symbol for høyrepopulistene og muslimmotstanderne i Pegida - slik som i Dresden mandag, der 18000 gikk i tog, mens motdemonstrantene samlet drøyt 5000. Foto: Robert Michael/AFP
KRISTENKORSET tas også i bruk som symbol for høyrepopulistene og muslimmotstanderne i Pegida - slik som i Dresden mandag, der 18000 gikk i tog, mens motdemonstrantene samlet drøyt 5000. Foto: Robert Michael/AFP Vis mer