Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Asylpolitikken

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I går la justisminister Aud-Inger Aure fram regjeringens nye retningslinjer for asylpolitikken, i samsvar med regjeringserklæringen. De skal blant annet gi beskyttelse til personer som blir forfulgt av andre enn hjemlandets myndigheter, til dem som forfølges på grunn av homofil legning og til kvinner som utsettes for trakassering fordi de ikke følger regler for arbeid og påkledning.
  • Til tross for henvisningen til regjeringserklæringen er Aures retningslinjer nesten identiske med justisminister Gerd-Liv Vallas løfter på tampen av Arbeiderpartiets regjeringstid. At fornuften har bolig i mer enn én regjering, er ikke kritikkverdig. Men mens Valla presiserte at Norge ikke i sum vil gi flere opphold, hevdet Aure det motsatte. Vi har både plass og råd til å gi flere beskyttelse. Det er å håpe at den tverrpolitiske enigheten i praksis vil bidra til en reell oppmyking av Norges politikk overfor dem som søker hit.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!