Asylsøker meldte seg selv etter drap

- Jeg har gjort noe dumt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En somalisk asylsøker er pågrepet og siktet etter drapet på en annen utenlandsk mann i 20-30-årsalderen i et hus tilknyttet Toten statlige mottak for asylsøkere i dag.

Det bekreftet politiet på en pressekonferanse klokka 16.

- Vi mottok en melding om en voldsepsiode klokka 12.05. Ti minutter etterpå kom en somalisk mann på døra til lensmannskontoret og sa han hadde gjort noe dumt, sier politiadvokat Ketil Myhre.

Den avdøde mannen, som ikke er formelt identifisert, ble trolig drept med kniv.

- Dødsårsaken er stikk med en spiss gjenstand. Den antatte gjerningsmannen er siktet for forsettlig drap. Han vil bli avhørt i løpet av kvelden, og framstilles for varetektsfengsling imorge, opplyser Myhre.

Drapet skjedde i en villa som disponeres av asylmottaket, men avdøde skal ikke ha vært beboer der. Det gjorde imidlertid den siktede somalieren. Det er foreløpig uklart om avdøde var asylsøker.

Det skal ifølge politiet ha vært flere til stede da drapet skjedde. Disse personene har status som vitner, og det er ikke flere mistenkte i saken, understreker politiet.

Teknikere fra Kripos bistår lokalt politi på åstedet. Selve drapsvåpenet var i ettermiddag ikke funnet.

MELDTE SEG UMIDDELBART: Samtidig som politiet rykket etter melding om en dramatisk voldshendelse på asylmottaket, meldte den antatte drapsmannen seg på lensmannskontoret. Mms-foto: TORBJØRN GRØNNING
MELDTE SEG UMIDDELBART: Samtidig som politiet rykket etter melding om en dramatisk voldshendelse på asylmottaket, meldte den antatte drapsmannen seg på lensmannskontoret. Mms-foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer