Asylsøker siktet for Cathrine-drapet

En mann i 30-åra er siktet for å ha drept 34 år gamle Cathrine Halvorsen. - Vi vet ikke hvor mannen er, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet på Kongsvinger holdt pressekonferanse i forbindelse med drapet på Cathrine Halvorsen rett etter klokka 17 i ettermiddag. Den 34 år gamle kvinnen ble funnet drept fredag, etter at hun hadde vært borte fra jobb i flere dager. I dag har politiet siktet en mann i 30-åra for drapet. Men mannen er foreløpig forsvunnet.

- Vi har ingen ide om hvor mannen kan ha dratt, sier politiet på en pressekonferanse i ettermiddag. Mannen har bodd på et asylmottak på Kongsvinger siden januar i år, og kommer opprinnelig fra Irak. Politiet vil ikke gå ut med bilde av mannen.

- Vi vet ikke hvor personen oppholder seg, han er etterlyst gjennom våre kanaler. Vi anser at vi har store muligheter til å finne mannen, sier politiet på pressekonferansen.

Asylmottaket og en leilighet på Kongsvinger ble ransaket i dag tidlig, rett etter at siktelsen forelå. Åstedsgranskere fra Kripos gikk inn med hvite kjelederesser i leiligheten. Deretter ble vinduene blendet med sort plast. Ifølge avisa Glåmdalen tilhører leiligheten søsteren til den siktede mannen. Han skal ha passet leiligheten mens søsteren var bortreist.

Politiet vil ikke ut med hvordan Cathrine døde, men understreker at det ikke er tvil om at det dreier seg om drap. Inngangsdøren var låst og det var ikke tegn til innbrudd i leiligheten.

Den etterlyste drapssiktede forsvant før tirsdag forrige uke. Han hentet ikke pengene sine slik han pleide. Allerede tidlig i etterforskningen fikk politiet mistanke til at en ikke navngitt utlending kunne være innblandet.

DREPT: Cahtrine Halvorsen ble drept, og en mann i 30-åra er siktet for drapet.