KJEMPER MOT ASSAD: Al-Nusra-fronten er blant de større militsgruppene som kjemper mot president Bashar Al-Assads regime i Syria. Gruppa er alliert med al-Qaida, og terrorlistet av FN og USA. Krigerne på bildet har ikke forbindelse med den siktede mannen i Rogaland. Foto: Al-Nusra-fronten / AP / NTB Scanpix
KJEMPER MOT ASSAD: Al-Nusra-fronten er blant de større militsgruppene som kjemper mot president Bashar Al-Assads regime i Syria. Gruppa er alliert med al-Qaida, og terrorlistet av FN og USA. Krigerne på bildet har ikke forbindelse med den siktede mannen i Rogaland. Foto: Al-Nusra-fronten / AP / NTB ScanpixVis mer

Asylsøker terrorsiktet i Rogaland

Erkjenner å ha vært medlem av Al-Nusra-fronten i Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En syrisk asylsøker i 20-åra ble fredag pågrepet på et mottak sør i Rogaland. Han er siktet for å ha deltatt i en terrororganisasjon, i hht. straffelovens paragraf 147d.

- Han erkjenner å ha vært medlem av al-Nusra-fronten, men nekter straffskyld, opplyser mannens advokat Niels-Christian Schelver Petersen til Dagbladet.

Det er Politiets sikkerhetstjeneste (PST) som har tatt ut siktelse mot syreren.

- Jeg kan bekrefte at vi har pågrepet og siktet en mann etter paragraf 147d. Utover det har jeg ingen kommentar, sier politiadvokat Anne Karoline Staff til Dagbladet.

Det var Rogalands Avis som først omtalte saken.

Ti timers avhør Mannen ble avhørt i ti timer fredag. Han har forklart at han deltok i den al-Qaida-allierte Al-Nusra-fronten fordi han ønsker å bekjempe president Bashar al-Assads regime.

- Han samarbeider med politiet, fordi han ønsker å forklare hvorfor han har engasjert seg i kampen mot regimet, sier Petersen.

Politiet troppet opp på mottaket fredag morgen, og den siktede ble pågrepet uten dramatikk.

MØTER I RETTEN: Den terrorsiktede syreren framstilles for varetektsfengsling i Stavanger tingrett i morgen. Foto: Alf Ove Hansen / NTB Scanpix
MØTER I RETTEN: Den terrorsiktede syreren framstilles for varetektsfengsling i Stavanger tingrett i morgen. Foto: Alf Ove Hansen / NTB Scanpix Vis mer

Advokat Petersen opplyser at syreren kom til Norge sammen med sin mindreårige bror i fjor høst. Broren er nå tatt hånd om av barnevernet.

Fengsles Mannen skal framstilles for varetektsfengsling i Stavanger tingrett morgen.

- Da vil han utdype hvorfor han er uenig i siktelsen, sier Petersen.

Han sier det virker som om PST har jobbet grundig med saken.

PST legger for tida mye krefter inn på å tiltale personer som mistenkes for å ha deltatt i terrorlistede organisasjoner i Midtøsten. Til uka begynner tingrettssaken mot to menn tiltalt for å ha reist til Syria og deltatt i Den islamske stat (IS).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram