Asylsøker terrorsiktet i Rogaland

Erkjenner å ha vært medlem av Al-Nusra-fronten i Syria.

KJEMPER MOT ASSAD: Al-Nusra-fronten er blant de større militsgruppene som kjemper mot president Bashar Al-Assads regime i Syria. Gruppa er alliert med al-Qaida, og terrorlistet av FN og USA. Krigerne på bildet har ikke forbindelse med den siktede mannen i Rogaland. Foto: Al-Nusra-fronten / AP / NTB Scanpix
KJEMPER MOT ASSAD: Al-Nusra-fronten er blant de større militsgruppene som kjemper mot president Bashar Al-Assads regime i Syria. Gruppa er alliert med al-Qaida, og terrorlistet av FN og USA. Krigerne på bildet har ikke forbindelse med den siktede mannen i Rogaland. Foto: Al-Nusra-fronten / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En syrisk asylsøker i 20-åra ble fredag pågrepet på et mottak sør i Rogaland. Han er siktet for å ha deltatt i en terrororganisasjon, i hht. straffelovens paragraf 147d.

- Han erkjenner å ha vært medlem av al-Nusra-fronten, men nekter straffskyld, opplyser mannens advokat Niels-Christian Schelver Petersen til Dagbladet.

Det er Politiets sikkerhetstjeneste (PST) som har tatt ut siktelse mot syreren.

- Jeg kan bekrefte at vi har pågrepet og siktet en mann etter paragraf 147d. Utover det har jeg ingen kommentar, sier politiadvokat Anne Karoline Staff til Dagbladet.

Det var Rogalands Avis som først omtalte saken.

Ti timers avhør Mannen ble avhørt i ti timer fredag. Han har forklart at han deltok i den al-Qaida-allierte Al-Nusra-fronten fordi han ønsker å bekjempe president Bashar al-Assads regime.

- Han samarbeider med politiet, fordi han ønsker å forklare hvorfor han har engasjert seg i kampen mot regimet, sier Petersen.

Politiet troppet opp på mottaket fredag morgen, og den siktede ble pågrepet uten dramatikk.

Advokat Petersen opplyser at syreren kom til Norge sammen med sin mindreårige bror i fjor høst. Broren er nå tatt hånd om av barnevernet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer