Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Asylsøker vant 3,8 millioner kroner i verdens største lotteri

Kom til Europa i trebåt.

 TREKKERE VINNERE: Under det årlige julelotteriet i Spania, El Gordo, samles venner og familie foran tven for å se om de har vunnet en bit av verdens største lotteri. Foto: Oscar Gonzalez/NurPhoto
TREKKERE VINNERE: Under det årlige julelotteriet i Spania, El Gordo, samles venner og familie foran tven for å se om de har vunnet en bit av verdens største lotteri. Foto: Oscar Gonzalez/NurPhoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En arbeidsledig senegaleser i Spania vant 400 000 euro, om lag 3,8 millioner kroner i lotto under det årlige spanske julelotteriet, skriver AFP.

Mannen som heter Ngame (35), var en av 1600 vinnere som hadde kjøpt loddet med vinnertallet 79140 under gårsdagens massetrekning som kalles for «El Gordo» eller «The Fat One».

Loddet ble solgt i den sørlige byen Roquetas de Mar i Almeria-provinsen, hvor 35-åringen bor sammen med sin kone.

- Jeg kan ikke tro dette. Noen dager så har vi ikke engang hatt fem euro, sier Ngame til avisa La Voz de Almeria.

Reddet av kystvakta Ngame ble reddet av den spanske kystvakta da han tok den farlige sjøveien fra Marokko til Spania i en trebåt sammen med kona for åtte år siden. Båten de satt i fikk trøbbel og kystvakta plukket dem opp før de ble sendte videre til Tenerife.

- Det var 65 av oss i båten. Jeg vil takke den spanske kystvakta og den spanske regjeringen for å ha reddet oss mens vi var på sjøen, sier han videre til avisa.

Etter ankomsten har paret å overlevd ved å ta småjobber på gårder og plukket grønnsaker i drivhus.

Ngame skal nylig ha fått sparken fra jobben da han bestemte seg for å kjøpe et lodd for om lag 200 kroner.

Verdens største lotteri El Gordo er rangert som verdens største lotteri, og i år fordelte de 2,2 milliarder euro på flere tusen vinnere. I motsetning til andre store lotterier hvor det bare annonseres noen få vinnere, ønsker lotteriet å dele gevinsten med så mange som mulig.

El Gordo har blitt avholdt hver jul siden 1812, og selv borgerkrigen mellom 1936 og 1939 forhindret ikke lotteriet fra å spinne videre. Tradisjonen er at venner og familie kjøper ett lodd hver før de samler seg sammen foran tven for å se om hvem som har vunnet. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media