Asylsøker ville sette fyr på seg selv

Etter at kona fikk avslag på opphold dynket irakeren seg med white spirit og tok fram en lighter, i Utlendingsnemdas kontorer i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To politimenn fikk stanset mannen.

En personlig tragedie ligger etter alt å dømme bak den dramatiske hendelsen som fant sted i Utlendingsnemdas lokaler i Oslo City i formiddag, skriver Aftenposten.no.

Ekteparet, begge i 40-årene, møtte opp hos Utlendingsnemda og tok seg inn i et tomt kontor. Der helte mannen den brennbare vesken over seg selv.

- Han sto inne på kontoret, og en polititjenestemann og en vekter fra Securitas sto utenfor og fulgte med. Vi vurderte det slik at han kunne være i stand til å gjennomføre aksjonen, sier operativ uteleder Tor Langli til Aftenposten.

Politi, brannmannskaper og helsepersonell rykket ut. To politimenn ble plukket ut til å storme kontoret, der mannen sto med lighteren i hånda.

- Vi plukket ut de to raskeste til å få kontroll over mannen. De tok seg inn på det aktuelle kontoret og grep tak i hver sin arm. Mannen gjorde ikke stor motstand, og da vi hadde tatt kontroll over vedkommende brøt han sammen i gråt, opplyser Langli.

Politiet vurderer å begjære tvangsinnleggelse av mannen.

(Dagbladet.no)