Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Asylsøkerbarna

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Vi forstår godt at politikere ikke blander seg inn i såkalte «enkeltsaker». For straks de gjør det, må de se at deres egen politikk er hjerteskjærende. Gårsdagens reportasje i Dagbladets Magasinet er et godt eksempel. Dorna (2) er født i Norge, barn av to asylsøkere, han fra Iran, hun fra Kina. De har vært her i tre år, men har fått endelig avslag på sin søknad om oppholdstillatelse. Foreldrene, som traff hverandre i Norge, kan når som helst bli sendt tilbake til sine respektive hjemland. Hvem som skal ta med seg barna, blir deres sak, ifølge norske utlendingemyndigheter.

• Dorna er bare et av 390 asylbarn uten rettigheter. Barna har verken rett til statsborgerskap eller oppholdstillatelse ifølge norsk lov. De får heller ikke rett til sakkyndig bistand, slik barn med norsk statsborgerskap har. Rettsløse asylbarn lever på vent i mange år, fordi saksbehandlingen tar lang tid. Dermed frarøver vi dem deres barndom og samtidig vår egen verdighet som humant samfunn.

Hele Norges coronakart