Asylsøkere angret og dro rett tilbake til Russland

Mye tyder på at det i Russland nå gis informasjon til migranter om at alle får asyl i Norge, sier Utlendingsdirektoratet (UDI).

SNUR:
Fire menn triller syklene sine over grensen fra Russland til Norge. Siden 12. oktober har det kommet 1.545 asylsøkere til Storskog grensestasjon utenfor Kirkens. Russiske regler forbyr å passere grensen til fots. Man må ha et kjøretøy. På russisk side aksepteres sykler som kjøretøy.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
SNUR: Fire menn triller syklene sine over grensen fra Russland til Norge. Siden 12. oktober har det kommet 1.545 asylsøkere til Storskog grensestasjon utenfor Kirkens. Russiske regler forbyr å passere grensen til fots. Man må ha et kjøretøy. På russisk side aksepteres sykler som kjøretøy. Foto: Tore Meek / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste voksne enslige menn fra Afghanistan får i dag avslag på sine asylsøknader i Norge, ifølge UDI.

Torsdag denne uken kom det tre afghanske asylsøkere over grensen fra Russland som dro rett tilbake. Årsaken var at de fikk vite at de risikerte å bli sendt til Afghanistan hvis de fikk avslag på asyl i Norge, melder NRK.

- De ønsket ikke å få saken sin behandlet i Norge da fant ut at det kunne bety at de ville bli returnert til Kabul og Afghanistan hvis de fikk avslag, sier Vesna Curk, fungerende avdelingsdirektør i asylavdelingen i Utlendingsdirektoratet til NRK.

Siden 12. oktober har det kommet 1.545 asylsøkere til Storskog i Finmark, ifølge politiet. De tre siste dagene har det kommet godt over 100 per dag. Om lag halvparten av dem som kommer nå er afghanere. En stor andel er også fra Irak.

UDI har nå tatt i bruk sosiale medier for å stoppe migrantene. På Twitter forklarer UDI på engelsk at: Afghanske voksne som kommer fra Russland til Norge risikerer retur til Afghanistan hvis de søker asyl i Norge.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram