Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Asylsøkere bannlyst fra svømmebasseng i tysk by

Menn fra nærliggende mottak skal ha antastet kvinnelige badegjester.

OPPDRAGENDE TILTAK: «Ingen verbale og kroppslige seksuelle tilnærmelser mot kvinner, uansett bekledning!» advarer en plakat i en svømmehall i München. Foto: Sven Hoppe / DPA / AFP / Sven Hoppe / NTB Scanpix
OPPDRAGENDE TILTAK: «Ingen verbale og kroppslige seksuelle tilnærmelser mot kvinner, uansett bekledning!» advarer en plakat i en svømmehall i München. Foto: Sven Hoppe / DPA / AFP / Sven Hoppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den offentlige svømmehallen i den tyske byen Bornheim forbyr mannlige asylsøkere adgang. Årsaken er at kvinner har rapportert å ha blitt seksuelt antastet der, melder Bonn-avisa General-Anzeiger.

- Denne situasjonen er uholdbar, slår bymyndighetenes talsmann Markus Schnapka fast på en pressekonferanse.

- Midlertidig Ifølge Schnapka har stadig flere kvinnelige badegjester og ansatte ved det offentlige bassenget oppgitt å ha blitt antastet av menn fra et mottak i nærheten. Han opplyser imidlertid at ingen straffbar handling er rapportert, ifølge Der Spiegel.

Forbudet er mottatt med undring og forferdelse av asylsøkerne ved mottaket. Men Schnapka framholder at forbudet er ment å være midlertidig.

- Så snart vi får tilbakemelding om at budskapet er oppfattet, vil tiltaket bli opphevet, sier han.

ASYLSØKERE INGEN ADGANG: Dette er det offentlige bassenget i Bornheim, der ingen mannlige asylsøkere over 18 år får bade. Foto: Henning Kaiser / EPA / NTB Scanpix
ASYLSØKERE INGEN ADGANG: Dette er det offentlige bassenget i Bornheim, der ingen mannlige asylsøkere over 18 år får bade. Foto: Henning Kaiser / EPA / NTB Scanpix Vis mer

Bornheim ligger 20 km fra Köln, som fremdeles er rystet etter massovergrepene nyttårsaften. Flere hundre kvinner har forklart at de under feiringen ble seksuelt antastet av store grupper menn, hovedsakelig av nordafrikansk og arabisk opprinnelse; en betydelig andel av de mistenkte er asylsøkere.

Karneval avlyst I Rheinberg, enda en by i delstaten Nordrhein-Westfalen, er det årlige karnevalet avlyst. Årsaken er bekymring for hva som kan skje når opptoget passerer et flyktningmottak i byen.

- Personene på mottaket kjenner ikke til karneval, og kan komme til å opptre feil, sier en talsmann for byen ifølge Der Spiegel.

Talsmannen tegner et scenario der 4500 tyskere møter 500 flyktninger.

- Det har aldri før skjedd, sier han, og vedgår at overgrepene i Köln inngår i vurderingen.

- Høyreekstreme borgervernere I kjølvannet av overgrepene er tyske borgervernsbevegelser på frammarsj. Ifølge myndighetene er mange av disse i virkeligheten skalkeskjul for høyreekstreme grupper, ifølge Deutsche Welle.

Tyskland mottok 1,1 millioner asylsøkere i fjor, og er det europeiske landet som anses som mest flyktningvennlig. Overgrepene i Köln kaster en lang skygge over forbundskansler Angela Merkel, som etter overgrepene har uttalt at hun vil vurdere om lovverket for asyl og utvisning er godt nok.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!