Asylsøkere fengslet for tyveriraid

Sju unge russere fra Lysaker asylmottak ble denne uka tatt for omfattende butikktyveri. Mye av tyvegodset er trolig sendt ut av landet, og flere arrestasjoner står for tur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Asker og Bærum har avdekket et stort kriminelt miljø ved asylmottaket på Lysaker.

- I løpet av helga vil vi foreta flere arrestasjoner. Vi skal stanse de kriminelle asylsøkerne, sier politiavdelingssjef Siv Jordet til Dagbladet.no.

Hun utelukker ikke at de kan gå til aksjon allerede i dag.

Sju russiske menn i alderen 18 til 30 år ble denne uka varetektsfengslet fra to til fire uker. Politiet har beslaglagt store mengder tyvegods, og har sterke indisier på at tyvegods også er sendt ut av landet.

Spesielt Gillette barberblader er populært å sende til Russland.

- En pakke vi fant inneholdt blekkpatroner til dataskrivere for rundt 20 000 kroner, sier Jordet til Asker og Bærum Budstikke.

De fant også flere moteklær med alarmbrikker. Tyvene har laget alarmsikre vesker ved å kle innsiden med aluminiumsfolie.

Forrige uke ble sju østeuropeere arrestert for butikktyveri i samme område.

Ni politietterforskere jobber på spreng for å få russerne domfelt før varetektsfengslinga går ut. Målet er å samtidig ha ferdigbehandlet asylsøknadene, slik at russerne kan sendes med første fly hjem.

Ved asylmottaket forsøker de å stanse sine kriminelle beboere. Gangbroen over til kjøpesenteret CC Vest er stengt, de har utbedret gjerdene og skjerpet rutinene for å holde hovedporten stengt om natta.