Asylsøkere fra Hellas skal få hurtigbehandling

Det opplyser UDI.

DEPRIMERENDE: En palestinsk asylsøker henger på Nea Vissa togstasjon. UNE stanset i forrige uke tilbakesending av asylsøkere som ifølge Dublin-konvensjonen skulle tilbakesendes til det kriserammede landet. Foto: AFP/Scanpix
DEPRIMERENDE: En palestinsk asylsøker henger på Nea Vissa togstasjon. UNE stanset i forrige uke tilbakesending av asylsøkere som ifølge Dublin-konvensjonen skulle tilbakesendes til det kriserammede landet. Foto: AFP/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Utlendingsdirektoratet (UDI) har fått instruks om å intensivere behandling av asylsøkere som normalt skulle vært returnert til Hellas.

Samtidig har Justisdepartementet gitt Politiets utlendingsenhet beskjed om å intensivere retur til hjemlandet for dem som får endelig avslag.

Dette skjer etter at Utlendingsnemnda (UNE) i forrige uke stanset tilbakesending av asylsøkere som ifølge Dublin-konvensjonen skulle få behandlet sin sak i Hellas.

UDI skal prioritere de sakene der erfaringen viser at det ofte ikke er grunnlag for asyl. Også UNE og politiet skal prioritere disse sakene.

- De som ikke får opphold skal returnere raskt til hjemlandet. Regjeringen jobber fortsatt for en nedgang i antallet asylsøkere uten beskyttelsesbehov. I dette arbeidet er rask saksbehandling og intensivert returarbeid viktig, sier justisminister Knut Storberget (Ap).

(NTB)