Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Asylsøkere i Årdal fikk ikke ta bussen til Oslo

Ingen asylsøkere fra Årdal får ta bussen til Oslo før i neste uke.

 FIKK IKKE TA BUSSEN:  Tirsdag, dagen etter bussdrapene i Årdal kommune, skulle sju asylsøkere egentlig ta bussen til Oslo for å intervjues av UDI. Det fikk de ikke lov til. Ingen asylsøkere skal ta Valdresekspressen før til neste uke, har Hero og Nettbuss Sogn Billag blitt enige om. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
FIKK IKKE TA BUSSEN: Tirsdag, dagen etter bussdrapene i Årdal kommune, skulle sju asylsøkere egentlig ta bussen til Oslo for å intervjues av UDI. Det fikk de ikke lov til. Ingen asylsøkere skal ta Valdresekspressen før til neste uke, har Hero og Nettbuss Sogn Billag blitt enige om. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju asylsøkere som skulle ta Valdresekspressen tirsdag etter bussdrapene på rutebussen dagen før, fikk ikke lov til å gå om bord.

Asylsøkerne skulle fra Årdal til Oslo for å intervjues for første gang av Utlendingsdirektoratet. Heller ingen andre asylsøkere i Årdal får ta bussen før neste uke, skriver Bergens Tidende.

Ifølge regionleder Bente Dalåker i Hero, som driver asylmottaket på stedet, var det hensynet til asylsøkerne selv som gjorde at de ikke fikk gå om bord i bussen.

- Det var en beslutning om ikke å utsette dem for den belastningen det ville være å ta den bussen, sier hun.

Det kan bli aktuelt å kjøre de aktuelle asylsøkerne til Oslo i egen minibuss, eller med buss på et senere tidspunkt.

Daglig leder Per Steinar Sviggum i Nettbuss Sogn Billag sier at det ikke er snakk om at asylsøkerne ikke er ønsket på bussen.

- Men vi ble enige med Hero om å roe det litt ned, av hensyn til sjåførene, slik at de skulle få litt avstand til hendelsen, sier Sviggum.

Han legger til at ingen ble kastet av bussen, eller møtte opp uten å få komme om bord.

Om lag 50 av asylsøkerne i kommunen bor på Årdalstangen. De resterende 100 bor i Øvre Årdal.

Asylsøkere avisen har snakket med, var ikke klar over at de ikke får lov til å ta bussen til Oslo før neste uke.

- Dette høres veldig rart ut. Skal vi liksom holdes i fengsel her nå? spurte en kvinne som bor i en av leilighetene Hero disponerer. (NTB)