Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Asylsøkere mener røde dører gjør dem mer utsatt for rasisme

Forteller om eggkasting, stygge tilrop og hundeekskrementer.

RØD DØR: To afghanske asylsøkere foran de rødmalte dørene til boligene deres i Middlesborough. Foto: Reuters / NTB Scanpix
RØD DØR: To afghanske asylsøkere foran de rødmalte dørene til boligene deres i Middlesborough. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere asylsøkere går nå hardt ut og sier at de rødmalte dørene til boligenes deres har gjort dem til enkle ofre for vandaler og rasister, skriver The Times.

De mener den røde fargen gjør det lett å avsløre at det er asylsøkere som bor der, noe som igjen gjør dem sårbare for rasistisk motiverte angrep.

Tilrop, egg og hundeekskrementer Flyktningene i Middlesborough i Nordøst-England forteller om en rekke ubehagelige opplevelser.

En asylsøker forteller at en kvinne ropte: «Faen ta dere, skitne kvinner. Kom dere ut av landet vårt!».

En annen skal ha få fått logoen til National Front (innvandringsfiendtlig, britisk parti, red.anm.) skåret inn i døra.

Andre forteller om angrep med stein, egg og hundeekskrementer, skriver The Guardian.

Noen asylsøker følte seg så stigmatiserte at de malte døra hvit, men den ble farget rød igjen etter at en ansatt kom på besøk og sa at det var «imot selskapets (det britiske eiendomsselskapet Jomast, red.anm.) retningslinjer», ifølge The Times.

En lokal politiker sammenlikner det med stjernene jødene måtte bære i Nazi-Tyskland, ifølge The Times.

Beordret granskning Immigrasjonsminister, James Brokenshire, har bedt om at saken granskes etter at The Times skrev om hvordan asylsøkere i Middlesbrough nord i England opplever at de røde dørene deres gjør dem mer utsatt for angrep.


- Denne saken gjør meg dypt bekymret og jeg har bedt Home Office (tilsvarer innenriksdepartementet, red.anm.) om å utføre en snarlig revisjon av boligsituasjonen til asylsøkerne i nord-øst, sa han ifølge The Telegraph.

-Jeg forventer høy standard fra leverandørene våre. Finner vi bevis for diskriminering av asylsøkere, vil det bli behandlet umiddelbart. Slik oppførsel vil ikke bli tolerert, la han til.

92 prosent har rød dør Eiendommene som The Times har undersøkt eies av Stuart Monk.

Hans selskap Jomast er en av G4S' underleverandører og har asylkontraktene i nord-øst-England.

Ifølge The Telegraph viste undersøkelsene at 155 av 168 Jomast-hus hadde røde dører. The Times snakket med personer i 66 av husene. 62 av dem huset asylsøkere, i to av dem bodde tidligere asylsøkere og to hus var hjem for britiske statsborgere.

Avviser «rød dør-policy» G4S har uttalt at verken de eller Jomast har retningslinjer på å huse asylsøkere blant røde dører.

De innrømmer at mange av asylsøkernes boliger har dører i denne fargen, men sier at dette er tilfeldig.

Selskapet har også meldt på Twitter at Jomast har gått med på å male de røde dørene.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media