Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Asylsøkere skremt ut av kirke

TRONDHEIM: To russiske asylsøkere ble nærmest skremt ut av Tempe kirke i Trondheim i dag, som følge av Justisdepartementets nye signaler om at politiet kan pågripe personer i kirkeasyl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kirkeasylanter kan hentes ut

Det russiske paret i 20-årene flyttet ut av kirken, og søkte tilflukt et annet sted, da de ble kjent med at sogneprest Dag Buhaug i Tempe prestegjeld uttalte seg positivt om de nye signalene fra departementet. Sogneprestens uttalelser førte til sterke reaksjoner og hektisk aktivitet hos SOS Rasisme og Rådgivningsgruppa i Trondheim, som har hjulpet asylsøkerne.

- Jeg føler det som en tung og hard situasjon. Den skaper sjokkbølger. Telefonen har ikke stått her i dag, sa daglig leder i Rådgivningsgruppa, Bernt Hauge til NTB i formiddag.

Seinere på dagen kunne Hauge bekrefte at de to russerne hadde flyttet ut av Tempe kirke, uten at han ville gå nærmere inn på hvilken rolle medlemmer av Rådgivningsgruppa kan ha spilt i den forbindelse.

- Vet du hvor de er nå?

- Jeg tror jeg vet hvor de er. Men det kan jeg ikke opplyse på telefon. Jeg regner med at denne telefonen er avlyttet, sier Bernt Hauge.

(NTB)