- Asylsøkere som bor privat fører til gettoer

Regjeringen slakter Norsk Folkehjelp-forslag.

SLAKTER ASYLFORSLAG: Statssekretær Libe Rieber-Mohn (Ap) i Arbeid- og inkluderingsdepartementet vil at asylsøkere blir boende på mottakene til søknaden er ferdig behandlet. Foto: Henning Lillegård
SLAKTER ASYLFORSLAG: Statssekretær Libe Rieber-Mohn (Ap) i Arbeid- og inkluderingsdepartementet vil at asylsøkere blir boende på mottakene til søknaden er ferdig behandlet. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norsk Folkehjelp foreslår i dag at staten ikke kutter den månedlige støtten til asylsøkere som vil flytte fra mottaket og til venner eller familie mens søknaden behandles. - Slik kan regjeringen slippe å bygge teltleire for asylsøkere og de som kommer vil integreres raskere, ikke passiviseres, på mottakene, sier generalsekretær Petter Eide til Dagbladet.

- De som bor privat, må selvfølgelig være tilknyttet et mottak og følge kurs på vanlig måte, sier Eide.

- Gettofisering Utspillet slaktes av Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

- Så lenge vi greier å etablere tilstrekkelig antall mottaksplasser, mener vi det er den beste løsningen. Sverige, som har privat bosetting, er i ferd med å forlate det og har vært i Norge på studieturer for å lære om mottak. Det skyldes blant annet stor opphopning av asylsøkere i noen områder, som igjen fører til gettofisering, sier statssekretær Libe Rieber-Mohn (Ap) til Dagbladet.

Broderfolket i øst har lenge praktisert fri bosetting og gitt støtte til søkere som vil bo privat. Dermed har deler av blant annet Malmö fått en sterk konsentrasjon av første- og andre generasjons innvandrere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer