REVURDERER LOVVERK:  Som følge av saken til en 47 år gammel syrisk asylsøker med 17 barn og tre koner, revurderer nå Danmarks folkevalgte om de skal innføre et tak på hvor mye hver enkelt familie kan få i barnebidrag. Dette bildet er tatt i en annen anledning. Foto: Scanpix Danmark / NTB Scanpix
REVURDERER LOVVERK: Som følge av saken til en 47 år gammel syrisk asylsøker med 17 barn og tre koner, revurderer nå Danmarks folkevalgte om de skal innføre et tak på hvor mye hver enkelt familie kan få i barnebidrag. Dette bildet er tatt i en annen anledning. Foto: Scanpix Danmark / NTB ScanpixVis mer

Asylsøkeren har 17 barn og kan få 214 000 i barnebidrag. Nå vil Danmark ha lovendring

Familiegjenforening får regjeringa til å se på maksgrense.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 47 år gamle syriske asylsøkeren Daham Al Hasan har fått hele Danmark til å reagere, blant dem flere politikere på Folketinget - Danmarks parlament.

47-åringen bor i kommunen Esbjerg i Danmark med sin ene kone og åtte barn. Nå har Al Hasan fått innvilget sin søknad om familiegjenforening: ni av hans resterende tolv barn, som han har med to andre koner i Syria, har fått oppholdstillatelse i Danmark, ifølge danske Ekstra Bladet.

De resterende tre barna er over 15 år og fikk ikke innvilget opphold etter familiegjenforening, og må - hvis de skal komme til Danmark for å få vurdert sin asylsak - komme seg dit på egenhånd. Det samme må de to andre konene Al Hasan har, gjøre.

Kan få 214 000 kroner Familiegjenforeningen fører til at Al Hasan kan få barnebidrag for i alt 17 barn. Det vil i så fall tilsvare 214 128 danske kroner i året, ifølge den danske avisa.

Per i dag kan man få opp til 17 880 danske kroner i året per barn, og det er ingen øvre grense på hvor mye en familie kan motta i barnebidrag fra staten, ifølge Ekstra Bladet.

Saken til syriske Al Hasan har imidlertid fått flere danske politikere til å ta til orde for å endre på dette. Blant de mange politikerne som er kritiske, er Naser Khader, integreringspolitisk talsmann for partiet De konservative.

- Må spare Det skal være bred enighet på Folketinget om å sette et tak på hvor mye en familie kan få i barnebidrag.

- Vi må spare flere steder og det kan ikke være riktig at en mann som ikke bidrar, får flere hundretusener i barnebidrag, sier Khader til avisa.

Han henviser til at Al Hasan ikke er i arbeid på grunn av sykdom.

Al Hasans uvanlige sak ble kjent tidligere i uka, og ble også omtalt av dansk TV2. Det var det store antallet barn som skapte overskriftene da.

- Ikke noe problem Da hadde imidlertid lokalpolitikerne i Esbjerg kommune en ganske annen tone enn politikerne på Christiansborg, hvor Folketinget ligger.

- Det er den største familien vi noen sinne har tatt i mot, men den konkrete situasjonen er jo ikke noe problem, sier Henrik Valle, formann for Esbjergs sosial- og arbeidsmarkedsutvalg.

- Det er viktig for oss å ta godt like godt i mot dem som alle andre. Det kunne jo like gjerne ha kommet tre familier med omtrent like mange barn. Da hadde utfordringen vært nesten den samme, legger han til, ifølge TV2.

Regjeringspartiet Venstres interegreringspolitiske talsmann, Marcus Knuth, var av en annen oppfatning:

- Det er helt grotesk. Derfor er jeg glad for at et av de områdene hvor vi har strammet opp, nettopp er familiegjenforening. Danmark må ikke bli en flyktningmagnet, sa Knuth da saken ble kjent.

Åtte barn kom for 1,5 måned siden Det var imidlertid ikke det store antallet barn Al Hasan skulle hente til Danmark som var hans største bekymring.

- Jeg har oppholdstillatelsene, men vi har ingen penger. Hvis jeg vil ha dem fra Syria til Tyrkia i dag, koster det min familie 75 000 kroner, sa Al Hasan da.

Åtte av Al Hasans barn samt én av konene hans, kom til Danmark for halvannen måned siden.

Til TV2 forklarte han, som altså har tre koner, at han valgte seg ut den av konene han trodde ville passe best på barna.

 REAGERER: Naser Khader i det danske politiske partiet De konservative, er blant politikerne på Folketinget som reagerer. Foto: NTB Scanpix
REAGERER: Naser Khader i det danske politiske partiet De konservative, er blant politikerne på Folketinget som reagerer. Foto: NTB Scanpix Vis mer