MOTTAK: En gruppe asylsøkere nektet hele fredag å gå ut av bussen ved asylmottaket på Krokströmmens vildmarkscamp i Sverige. Foto: Google Earth
MOTTAK: En gruppe asylsøkere nektet hele fredag å gå ut av bussen ved asylmottaket på Krokströmmens vildmarkscamp i Sverige. Foto: Google EarthVis mer

Asylsøkerne nekter å gå ut av bussen ved asylmottaket: - Maten her er ikke bra og det er veldig kaldt

Skal til stedet lørdag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En gruppe asylsøkere nektet hele fredag å gå ut av bussen ved asylmottaket på Krokströmmens vildmarkscamp i Sverige.

Ifølge den svenske radiokanalen P4 Jämtland var flere av asylsøkerne misfornøyde med fasilitetene på mottaket.

- Det er bare ett toalett til seks familier. Maten her er ikke bra og det er veldig kaldt. Det er langt til både matbutikk og sykehus, sier Ofman Hijazi til radiokanalen.

Skal sjekke i morgen

Torsdag kveld flyttet enkelte av personene inn på mottaket for å spise og sove innendørs. Ifølge Gona Graufelds i Migrationsverket var dette barnefamiliene.

Likevel var det et titalls asylsøkere som ble værende på bussen, og tilbragte natten der. Fredag kveld var situasjonen uforandret.

- Dette er voksne mennesker som er i stand til å ta selvstendige valg. Vi skal ut til stedet i morgen tidlig for å se hva som skjer der da, sier hun til Expressen.

Håper på løsning

Alexandra Elias i Migrationsverket sier at de har personale på plass, og at de har en pågående dialog med asylsøkerne som fortsatt befinner seg på bussen.

- Vi forklarer at det her er det vi har å tilby dem akkurat nå, og at de står fritt til å flytte inn eller ordne egen boplass.

Hun forklarer videre at det er flere ulike årsaker til at de nekter å gå ut av bussen, men at hun håper de kan komme fram til en snarlig løsning.

Avventer

Kenneth Johansson er daglig leder i Westin Buss. Han forteller at han var med på en liknende situasjon i fjor.

Den gang måtte selskapet vente i flere døgn på at asylsøkerne skulle forlate bussen. Sjåføren har nå blitt innkvartert i nærheten i avvente på at situasjonen skal løses.

- Han forholder seg rolig. Vi avventer Migrationsverkerts beslutning i denne saken, og ser an hva som skjer i morgen tidlig, sier Johansson.