Asylsøkernes smykker skal også dekke helseutgifter

Smykkeloven i hardt vær.

SKAPER STRAMMERE KÅR: Innvandringsminister Inger Støjberg har forsvart den utskjelte innstrammningene i asylovene og tidliger uttalt at de ikke strider mot menneskerettighetene. Foto: NTB Scanpix
SKAPER STRAMMERE KÅR: Innvandringsminister Inger Støjberg har forsvart den utskjelte innstrammningene i asylovene og tidliger uttalt at de ikke strider mot menneskerettighetene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går vedtok Danmark den omstridte smykkeloven, hvor målet er å sidestille asylsøkere med personer som mottar kontanthjelp.

Men mottakere av kontanthjelp trenger ikke å betale for sine helseutgifter, men det kan asylsøkerne måtte gjøre, skriver Jyllands-Posten.

- Asylsøkere som har tilstrekkelige midler skal betale for sine egne helseutgifter, opplyste utlendendinsdepartementet til avisa.

- Skal sikre likhet Helsetutgiftene omfatter for eksempel besøk til fastlegen, legevakten eller innledende behandling hos psykolog eller psykiater, men ikke ved ulykker eller fødsler.

Kritikken av smykkeloven har til nå handlet om at myndighetene kan konfiskere asylsøkeres verdisaker og pengebeløp over 10 000 kroner for å betale for asylsøkernes opphold, men regjeringens argument har hele tiden vært å sikre likhet for alle borgere av Danmark.

- Hensikten med loven er å sikre likhet mellom asylsøkere og dansker. De som har mulighet til å forsørge seg må gjøre det selv, sa statsminister Lars Løkke Rasmussen i forrige uke.

- Ikke rettferdig Ifølge advokatforeningen Udlændingeretsadvokater er ikke dette en rettferdig sammenlikning, fordi danske borgere på sosialhjelp har tilgang til helsetjenester uten betaling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer