Asylsøknaden til meksikansk nobelaktivist avslått

Sier han til TV 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Asylsøknaden til meksikaneren Adan Cortes Salas som tok seg opp på podiet under onsdagens nobelseremoni i Oslo, er avslått, melder TV 2.

- Jeg kom akkurat fra et møte med en politimann og ble fortalt at min asylsøknad er avslått, sier Adan Cortes Salas (21) til TV 2 torsdag kveld.

- De mener jeg ikke kan bevise at jeg vil være i fare om jeg reiser tilbake til Mexico nå. De mener jeg overreagerer, og jeg håper de har rett, sier han.

Den 21 år gamle aktivisten som onsdag tok seg opp på scenen under nobelseremonien for å rette oppmerksomheten mot Mexico, sa i et intervju med NRK tidligere i kveld at han ville gjort det samme igjen.

- Jeg angrer ikke, sa han.

Han tok seg opp på scenen for å få rettet oppmerksomheten mot det han opplever er en svært vanskelig politisk og sivil situasjon i Mexico. Narkotikakartellene utøver betydelig makt over det sivile samfunnet og maktinstitusjonene i landet, noe som blant annet trolig har ført til bortføringene av og drapene på 43 studenter.

- Jeg ville rette verdens oppmerksomhet mot Mexico, slik at dere ser hva som virkelig skjer der. Ja, jeg tror jeg ville gjort det igjen hvis jeg kunne, sier han til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer