Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Asylsøknaden til meksikansk nobelaktivist avslått

Sier han til TV 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Asylsøknaden til meksikaneren Adan Cortes Salas som tok seg opp på podiet under onsdagens nobelseremoni i Oslo, er avslått, melder TV 2.

- Jeg kom akkurat fra et møte med en politimann og ble fortalt at min asylsøknad er avslått, sier Adan Cortes Salas (21) til TV 2 torsdag kveld.

- De mener jeg ikke kan bevise at jeg vil være i fare om jeg reiser tilbake til Mexico nå. De mener jeg overreagerer, og jeg håper de har rett, sier han.

Den 21 år gamle aktivisten som onsdag tok seg opp på scenen under nobelseremonien for å rette oppmerksomheten mot Mexico, sa i et intervju med NRK tidligere i kveld at han ville gjort det samme igjen.

- Jeg angrer ikke, sa han.

Han tok seg opp på scenen for å få rettet oppmerksomheten mot det han opplever er en svært vanskelig politisk og sivil situasjon i Mexico. Narkotikakartellene utøver betydelig makt over det sivile samfunnet og maktinstitusjonene i landet, noe som blant annet trolig har ført til bortføringene av og drapene på 43 studenter.

- Jeg ville rette verdens oppmerksomhet mot Mexico, slik at dere ser hva som virkelig skjer der. Ja, jeg tror jeg ville gjort det igjen hvis jeg kunne, sier han til NRK.

Politiets utlendingsenhet (PU) mener nemlig at han har brutt utlendingsloven og vil fredag fremstille ham for varetektsfengsling i Oslo tingrett, skriver Aftenposten.

- Vi mener det foreligger unndragelsesfare og vil ha ham varetektsfengslet inntil han kan bli uttransportert, sier politiadvokat Morten Urdal Johnsen ved Politiets utlendingsenhet til avisen. Får politiet rettens medhold, risikerer 21-åringen å forbli varetektsfengslet fram til Utlendingsdirektoratet har tatt stilling til mannens asylsøknad.

(Dagbladet/NTB)

Lik Dagbladet på Facebook