Asylsplid på grasrota i Ap

Ap-veteraner er kritiske til eget parti etter asylkaoset i nord. De får støtte fra flere av partiets fylkesledere, som mener partiet ikke er tydelig nok i asylpolitikken.

FÅR KRITIKK FRA VETERANER:  Ap-ledelsen har de siste dagene fått kritikk fra flere i egne rekker, men fylkeslederne er delt. Flere av dem mener partiet kunne vært tydeligere om asylpolitikken, spesielt i forhold til Frp. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FÅR KRITIKK FRA VETERANER: Ap-ledelsen har de siste dagene fått kritikk fra flere i egne rekker, men fylkeslederne er delt. Flere av dem mener partiet kunne vært tydeligere om asylpolitikken, spesielt i forhold til Frp. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En ringerunde til 17 av 19 fylkesledere i Arbeiderpartiet, viser at det er uenighet blant fylkeslagene om hvordan Ap har håndtert flyktningkrisa i nord og dragkampen med Frp. 

- Våre ordførere er litt i stuss. Det er flere medlemmer hos oss som mener at vi burde vært tydeligere, men jeg pleier å ta interne saker internt. Det er mye diskusjoner i partiet nå, for å si det sånn, sier leder Truls Vasvik i Vestfold Ap til Dagbladet. Kritiserer eget parti De siste dagene har flere Ap-politikere åpent kritisert sitt eget parti. Ap-veteran Thorbjørn Berntsen ber partiet ta grep, si klarere fra og slå hardere ned på hatretorikken. Ap-veteran Grethe Fossum maner overfor TV2 til opprør og sier hun opplever Ap-ledelsen som «i ledtog med Fremskrittspartiet».

Fylkesordfører Tore O. Sandvik sier «Ap bør slutte å konkurrere med FrP om å være tøffest».

- De som ikke oppfyller kriteriene for opphold, må sendes i retur så raskt som mulig, men vi må ikke la panikken over egen oppslutning på meningsmålingene gjøre at Frp får diktere flyktningpolitikken i ord og handling. Da taper vi sakte, men sikkert oss selv. Det gjelder både mitt eget parti og Høyre, skrev Sandvik på bloggen sin fredag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer