Asylstrømmen gir nytt hopp for Frp

Fremskrittspartiet får sin høyeste oppslutning siden stortingsvalget på TV 2-måling.

OPPLEVER FRAMGANG:  Siv Jensen og Fremskrittspartiet går fram på alle mediers meningsmålinger på grunn av den stor økningen av asylsøkere, som er partiets hjertesak. Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET
OPPLEVER FRAMGANG: Siv Jensen og Fremskrittspartiet går fram på alle mediers meningsmålinger på grunn av den stor økningen av asylsøkere, som er partiets hjertesak. Foto: NINA HANSEN / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge og Europa opplever historisk høye asylsøker-ankomster. Det gir vind i seilene for Fremskrittspartiet, som har gått fram på alle målinger den siste tida. Nå også i TV2s måling.

Tv-kanalens desembermåling gir partiet en framgang på 3,1 prosent fra november, til 15,6 prosent. Også i oktober gikk partiet fram med 3 prosent. Desember-tallet på 15,6 er den høyeste oppslutningen TNS Gallup har målt for Frp siden stortingsvalget i 2013.

Fremskrittspartiet har lenge slitt med lave tall, men trenden ser ut til å være snudd.

Arbeiderpartiet er den store taperen på TV2-målingen, med en tilbakegang på 3,8 prosentpoeng til 34,2 prosent. Det er den laveste oppslutningen for partiet siden september 2014 og en av de dårligste siden Jonas Gahr Støre ble valgt til partileder, ifølge TV2.