Asyltopp jobbet i UDI

Tjener i dag millioner på å drive norske asylmottak.

LIER: Natt til onsdag forrige uke brant boligenhetene ved Lier ventemottak ned til grunnen etter at en gruppe beboere tente på som en protest mot forholdene ved mottaket. Det private selskapet Link AS drifter ventemottak på anbudskontrakt fra staten. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
LIER: Natt til onsdag forrige uke brant boligenhetene ved Lier ventemottak ned til grunnen etter at en gruppe beboere tente på som en protest mot forholdene ved mottaket. Det private selskapet Link AS drifter ventemottak på anbudskontrakt fra staten. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet):I går skrev Dagbladet om private selskaper som tjener millioner av kroner på å drive norske asylmottak på oppdrag fra UDI.

Blant dem er Link AS som hadde et overskudd på 12,5 millioner kroner, og tok ut utbytte på 1,2 millioner kroner i fjor.

Styreleder og eier i selskapet, Morten Jørgensen, jobbet selv i UDI som nestleder i regionkontor sør i en seksårsperiode fra 1988-1994.

Til Dagbladet sier Jørgensen at hans tidligere arbeidsforhold ikke er relevant for hans rolle som driftsoperatør i dag.

15 år siden - Link AS har ikke hatt noen kontrakter i region sør før sommeren 2009, og det er 15 år etter at jeg sluttet i UDI. Jeg kjenner knapt noen av de som jobber i region sør, og svært få av de som jobber i UDI, sier Jørgensen til Dagbladet.

Hans tidligere arbeidsgiver oppgis også på Links nettsider, påpeker han. Jørgensen viser videre til at Bjarne Håkon Hanssen kun fikk ett års karantene da han skiftet bransje.

- Jeg var i UDI i fem år fram til 1993. I 1994 ledet jeg et av de store mottakene som ble etablert for å huse krigsflyktningene fra Bosnia. Der fikk jeg en del ideer rundt hvordan mottak kunne driftes enda bedre. Bakgrunnen fra mottak og UDI har gitt meg god kompetanse og forståelse for kravene som UDI stiller til drift av mottak. Så drev jeg med helt andre ting fram til desember 1998, da jeg ble spurt av en kamerat om jeg kunne bistå i å etablere et flyktningmottak. Link AS ble etablert på nyåret 1999, forteller han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer