«At du klarer! Du er så fantastisk, sterk og tålmodig»

Medelevene på skolen hilser til den trafikkskadde jenta (13) fra Slemmestad.

LAGDE TEGNINGER: Rektor Iver Hole på Slemmestad ungdomsskole viser fram tegningene og hilsningene som elevene har lagd til den 13 år gamle skadde jenta. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET
LAGDE TEGNINGER: Rektor Iver Hole på Slemmestad ungdomsskole viser fram tegningene og hilsningene som elevene har lagd til den 13 år gamle skadde jenta. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 |||
SLEMMESTAD/OSLO (Dagbladet): «God bedring! klem fra alle.»

Det er meldingen fra elevene på Slemmestad ungdomsskole til den 13 år gamle jenta som først ble påkjørt to ganger og så slept etter en bil i fire kilometer fra Slemmestad i går.

Ulykken skjedde da hun og flere venninner gikk hjem fra siste skoledag før sommeren i går. I dag holdt skolen, som har 394 elever, åpent for dem som ønsket å komme for en prat eller for å være sammen med sine venner. Cirka 100 elever møtte opp i dag.

- Du er fantastisk
- Skolen og miljøet rundt er svært preget av det som skjedde. Hendelsen er ikke til å tro, sier rektor Iver Hole ved Slemmestad ungdomsskole til Dagbladet.

Han forteller at mange elever benyttet første dag i sommerferien til å tegne og skrive hilsener til den skadde jenta på skolen.

«At du klarer! Du er så fantastisk, sterk og tålmodig,» heter det fra ei venninne.

To jenter som har har laget en tegning sammen, skriver:

«Du må bli bra igjen! Du er så snill, grei og morsom. Du må bli bra, eller så blir vi så lei oss,» skriver jentene.

Sendes til Haukeland
Hole synes tegningene forteller mye om hvor godt likt jenta er av sine skolevenner.

- Det sier også noe om samholdet her på skolen, sier Hole.

Og tilstanden til jenta er mer positiv enn den var i går. Ullevål universitetssykehus endret skadestatusen til jenta fra livstruende til alvorlig i løpet av natta. Jenta har skader i hode, ansikt, buk og har brudd- og brannskader, ifølge sykehuset.

- Hun sendes til Haukeland universitetssykehus i Bergen på grunn av brannskadene, sier Hole til Dagbladet.

Lensmann i Røyken, Erling Arne Meek, bekrefter dette overfor Aftenposten.no.

Familien ønsker forsoning
Familien til jenta gikk tidligere i dag ut, via rektor og lensmann, og ønsket forsoning med de to sjåførene som var involvert i ulykken.

De to, en 59-årig mann og en 28 år gammel kvinne, er siktet for uaktsomhet i forbindelse med ulykken, som påførte jenta livstruende skader.

- Det er også to andre tragedier her, sier familien til Dagbladet via rektor Iver Hole.

Uttalelsen kom i kjølvannet av at en del bloggere har omtalt de to sjåførene mye i negative ordelag. Også folkesnakket i bygda har fart hardt med dem.

- Vi ønsker ikke å klandre noen, eller legge skylden på noen - vi ønsker forsoning, sier Slemmestad-familien.

FUNNET UNDER BIL: Den 13-årige jenta ble funnet av den kvinnelige sjåføren av personbilen til høyre. Da var hun slept fra Slemmestad til Vollen i Asker - flere kilometer unna. Foto: TOR KEISER
FUNNET UNDER BIL: Den 13-årige jenta ble funnet av den kvinnelige sjåføren av personbilen til høyre. Da var hun slept fra Slemmestad til Vollen i Asker - flere kilometer unna. Foto: TOR KEISER Vis mer

Uttalelsen berømmes av lensmannen i Røyken.

- Det er fantastisk at de har kapasitet til å tenke slik nå, og at de makter å reflektere rundt dette, sier lensmann Erling Arne Meek til Dagbladet.

Håper på avhør i kveld
Og politiet frikjenner langt på vei sjåføren (59) av tankbilen, som traff jenta først.

- Han har forklart at han fortsatte å kjøre, og at han ikke registrerte noen ting. Vi har ingen grunn til å tvile på hans forklaring, sier Meek.

Men observante vitner til påkjørselen la seg på hjul etter lastebilsjåføren og fulgte etter ham til han stoppet.

- Da han fikk vite hva som hadde skjedd, fikk han sjokk. Seinere ble politiet koblet inn, sier lensmannen, som sier at mannen blir ivaretatt av Notodden kommune.

AMK fikk den første meldinga klokka 11.43. Politi, ambulanse og brannvesen startet søk med hunder og helikopter på treffstedet. Klokka 12.39 ble det klart at jenta hadde blitt slept med en bil i cirka fire kilometer til en adresse i Asker.

Politiet håper de får avhørt sjåføren av denne bilen i ettermiddag eller i kveld.

- Hun har ikke vært i stand til å forklare seg ennå. Hun blir ivaretatt av helsepersonell i Asker, sier Meek, som sier de fortsatt er ute å få snakket med vitner som kan kaste lys over hva som skjedde.

Tankbilen og personbilen er tauet til Drammen, hvor Kripos etter planen skal begynne å undersøke kjøretøyene på mandag.

ETTERFORSKER: Lensmann Erling Arne Meek ved Røyken politistasjon. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET
ETTERFORSKER: Lensmann Erling Arne Meek ved Røyken politistasjon. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET Vis mer