Åt en halv kilo lakris daglig

Nå drar den tyske kvinnen produsenten for retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 48 år gamle kvinnen hevder at hun fikk sammenbrudd etter den foreløpig siste i en serie daglige lakrisorgier. Undersøkelser viste at søtsakene hadde påført henne så store helseskader at hun måtte gå sykemeldt i månedsvis.

Hun anklager konsernet for å ha gjort henne avhengig av lakris, opplyste tjenestemenn ved en domstol i byen Bonn torsdag.

Den ikke navngitte saksøkeren tilføyer at hun spiste nesten en halv kilo lakris hver eneste dag i en periode på fire måneder. Dette skal ha påført henne hjerteproblemer, heter det i søksmålet.

Kvinnen krever nå 6.000 euro eller nesten 50.000 kroner i erstatning fra Haribo, som på sin side blankt avviser kravet. Hvis noen legger i seg for alt mye lakris eller altfor mange seigmenn, er det deres eget problem og ikke fabrikantens, sier Haribos jurister.

Samtidig har selskapet lidd et smertelig nederlag i godtestriden med konkurrenten Katjes om bruken av produktnavnet Yoghurt-Gums. En domstol i Düsseldorf avsa onsdag en kjennelse om at navnet er å betrakte som gyldig varemerke og tilhører Katjes.

(NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.