- At hun fikk sparken har ingen ting å gjøre med voldtektsanklagene

Dalelvs arbeidsgiver sier de har tilbudt hjelp.

ANMELDTE VOLDTEKT: Marte Deborah Dalelv (24) ble tirsdag dømt for alkoholbruk, sex utenfor ekteskapet og for å ha avgitt falsk forklaring, etter at hun anmeldte en voldtekt i Dubai og ikke ble trodd. Bildet tatt i Abu Dhabi i mai 2013.
Foto: handout fra familien. Privat / NTB scanpix
ANMELDTE VOLDTEKT: Marte Deborah Dalelv (24) ble tirsdag dømt for alkoholbruk, sex utenfor ekteskapet og for å ha avgitt falsk forklaring, etter at hun anmeldte en voldtekt i Dubai og ikke ble trodd. Bildet tatt i Abu Dhabi i mai 2013. Foto: handout fra familien. Privat / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Interiørfirmaet Al Mana Interiors, som var Marte Dalelvs formelle arbeidsgiver i Qatar, sier at de sympatiserer med 24-åringen og har tilbudt henne hjelp.

Sparken Selskapet uttaler seg for første gang siden det ble kjent at Dalelv ble dømt til fengsel etter å ha anmeldt en kollega for voldtekt under en jobbtur til Dubai. Kort tid etter anmeldelsen fikk den norske kvinnen sparken fra jobben sin hos Al Mana Interiors.

Hani El Korek er talsmann for interiørfirmaet. I en pressemelding skriver han at Al Mana Interiors flere ganger tilbød Dalelv hjelp, men sier hun brøt kontakten med firmaet.

- Da Dalelv avviste positive og konstruktive diskusjoner om hennes status som ansatt, ble firmaet tvunget til å avslutte samarbeidsforholdet. Denne beslutningen har ingen ting å gjøre med voldtektsanklagene, skriver El Korek.

- Sympatiserer med Dalelv El Korek skriver også at representanter fra firmaet har vært støttende i sin kommunikasjon med Dalelv.

- Vi sympatiserer med Marte Dalelv i denne veldig vanskelige situasjonen. Representanter for selskapet var ved hennes side under den innledende etterforskningen og under avhør, i tillegg til at de tilbrakte flere dager både på politistasjonen og på aktors kontor for å få henne frigitt, skriver han.

(NTB)