- At hun har overlevd er en bragd i seg selv

Fungerende LO-leder Roar Flåthen om mediekjøret mot Valla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOLKETS HUS (Dagbladet.no): - Dette er ingen gledens dag, men ut fra situasjonen er det en nødvendighet at vi holder denne pressekonferansen, sa Roar Flåthen på sin første pressekonferanse etter Gerd-Liv Vallas avgang.

Bare to timer etter at Gerd-Liv Valla i en dramatisk pressekonferanse meldte sin avgang som LO-leder, ga Flåthen den tidligere lederen de beste skussmål for jobben hun trakk seg fra.

- Gerd-Liv har vært en sterk og modig LO-leder og i hennes tid har LO oppnådd store resultater både for LO-medlemmene, og også alle som jobber i Norge skylder Gerd-Liv en stor takk.

Han sat at den avgåtte LO-lederen vil bli husket som en sterk leder som har fått gjennomslag for mange store saker. Han nevnte spesielt næringspolitikk, sykelønn og tariffoppgjør.

Som Dagbladet.no skrev tidligere i dag, konkluderer Fougner-rapporten med at LO har brutt arbeidsmiljøloven. I rapporten heter det blant annet:

«Videre har utvalget tatt utgangspunkt i at LO-kulturen preges av en tøff og direkte tone og at dette høyner terskelen for hva som kan regnes for å være trakassering. For utvalget har det imidlertid vært uproblematisk å skille mellom en røff tone i en kamporganisasjon som ansatte måtte tåle, og uakseptabel adferd som klart overstiger den rettslige tålegrensen.»

På sin pressekonferanse avviste Valla den krasse kritikken fra granskerne.

- Jeg kan ikke se at jeg har brutt arbeidsmiljøloven, og kan heller ikke se at Fougner-rapporten har dokumentert det. Hadde dette vært en dom og ikke en rapport, ville jeg gått inn for å anke den, sa Valla.

- At hun har overlevd er en bragd i seg selv

Også på pressekonferansen i ettermiddag understreket Flåthen at dette er en rapport og ikke en dom.

- Men jeg kan love dere at dette skal vi ta alvorlig og følge opp internt, sa han om utvalgets konklusjoner. Les utdrag av rapporten her (PDF)

Dagbladet.no kommer med mer.