FORKLARER SEG NÅ: Rune Øygard. Foto: Dagbladet
FORKLARER SEG NÅ: Rune Øygard. Foto: DagbladetVis mer

- At jeg hadde klødd på henne? Nei, men det var noe øverst på skulderbladene en gang

Rune Øygard (53) nekter for at det har skjedd noe utover kløing da han delte dobbeltseng med jenta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Rune Øygard fortsatte sin forklaring i dag, åpnet aktor Thorbjørn Klundseter med spørsmål om hotellturene Øygard tok jenta med på.

Ifølge tiltalen har de seksuelle overgrepene foregått på Hotell Seilet i Molde, Farris Bad i Larvik og Bondeheimen i Oslo.

- Vi tok rommene som de var. Det har vært dobbeltsenger hele tida. Stort sett var det enkeltsenger som var satt sammen og kunne skilles. På Farris Bad vet jeg det var seng som ikke kunne deles, sier Øygard om hvordan de pleide å overnatte på disse turene.

Skilte dere sengene? spør aktor.

- Det tviler jeg på. Det kan jeg ikke huske, svarer Øygard.

Les alt om rettsdagen i Nyhetsstudio.

Benekter fysisk kontakt Klundseter spør videre Øygard om det har vært fysisk kontakt mellom eksordføreren og den da mindreårige jenta. Han benekter at det har skjedd noe annet en kløing ved en episode.

 - At jeg hadde klødd på henne, nei, men det var noe øverst på skulderbladene en gang. Da spurte hun om jeg kunne klø henne der, eller klemme en kvise eller noe. Det var på Farris Bad, sier Øygard.

Aktor konfronterer Øygard med at han i politiavhør sa at det var et «fast kveldsritual» at han masserte henne litt, ved kløing nedover på ryggen.

- Jeg burde vært mer kritisk. Det tar jeg selvkritikk på, sier han nå om dette.

Senere forteller Øygard at det var dumt at han tok med jenta på tur.

- I dag ville jeg aldri tatt henne med på tur i det hele tatt, når jeg ser hva slags fantasi som kommer ut av det, sier Øygard.

Hevder jenta trygla Klundseter spør igjen Øygard om hva som skjedde på Farris Bad i Larvik. Øygard hevder jenta tryglet han om å bli med på reiser, på spørsmål om Larvik-turen i august 2011.

Øygard forteller at formålet med Oslo/Larvik-turen var et møte i forbindelse med turisttrafikk i Gudbrandsdalen knyttet til Color Line-ferger fra Kiel.

- Jeg hadde tenkt å ha flere møter mens jeg var der nede. Men det var like etter 22. juli, så det var ikke så lett å komme inn i departementene og så videre, sier Øygard.

Han sier at Larvik-turen var en del av et større turistprosjekt om å få europeere til Norge.

- Jeg ville kjøre turen Vågå-Larvik for å se hva en turist får med seg på strekningen, sier han.

-Evnet ikke Under forrige runde i tingretten anslo tiltalte at han og jenta hadde overnatte på Bondeheimen i Oslo fire til fem ganger, mens jenta anlo seks til sju ganger.

- Det hun sier nå er at hun var forelska i meg, det evnet ikke jeg å registrere da. Det var ikke noe med hennes fysiske framtoning som tilsa det, sier Øygard i dag.