- At mennesker som jobber med å hjelpe andre utsettes for drap er skrekkelig

Fagforening ber om bedre sikkerhetstiltak for barnevernsansatte.

VIL HA ETTERFORSKNING: Den drapssiktede jentas (15) forsvarer, advokat Cecilie Nakstad, sier til Dagbladet at hun går ut ifra at politiet også vil etterforske om jenta og hennes historikk samsvarte med det tilbudet hun fikk i dag. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
VIL HA ETTERFORSKNING: Den drapssiktede jentas (15) forsvarer, advokat Cecilie Nakstad, sier til Dagbladet at hun går ut ifra at politiet også vil etterforske om jenta og hennes historikk samsvarte med det tilbudet hun fikk i dag. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ASKER/OSLO (Dagbladet): - At mennesker som har utdannet seg og jobber med å hjelpe andre som har det vanskelig utsettes for drap er skrekkelig, sier fylkesleder Ingunn Strand Johansen i Fellesorganisasjonen (FO) i Akershus til Dagbladet.

- Manglende sikkerhet Hun sier tankene først og fremst går til den drepte Anna Kristin Gillebo Backlunds pårørende og kolleger. Backlund var nattevakt ved Behandlingssenteret Små Enheter, der hun natt til i går ble drept av en 15-årig klient.

Johansen mener saken aktualiserer et problem: manglende sikkerhet for ansatte i barnevernet.

- Hva er risikoen når en går på jobb og hvilken bemanning bør det være for å kunne gi det beste tilbudet? Har man laget risikoanalyser i forkant? spør Johansen. Hun sier at hun ikke kjenner detaljene i rutinene ved Behandlingssenteret Små Enheter (BSE) i Vollen i Asker — men sier til Budstikka at fagforeningen nå vil følge de ansatte ved institusjonen tett.

- De ansatte har god utdannelse. Det er ikke der problemet ligger. Men det er systemene. Hva tilbyr samfunnet barna med disse typer problemer vi ser her? sier Johansen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer