At Sarah Palin vurderer å stille som presidentkandidat, får demokratene til å juble

- Hun er jo ikke direkte glup, sier USA-ekspert Ole Moen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den frittalende og kontroversielle Sarah Palin (50) har sagt at hun «virkelig vurderer å stille som presidentkandidat i 2016». Kampen til toppen av republikanernes kandidatbunke er tøff.

- Det er vel en 15 til 20 stykker som vurderer å stille. Og hun er ikke akkurat øverste hylle. Hun er jo ikke direkte glup, Palin er ganske grunn og kunnskapsløs, sier historiker og tidligere professor i Nord-Amerika-studier ved Universitetet i Oslo, Ole Moen, til Dagbladet.

Men demokratene applauderer Palins kamp mot toppen.

- Sarah Palin sier hun virkelig vurderer å stille til presidentvalg i 2016. Fortell henne at det er noe du virkelig er interessert å se også, skriver det demokratiske partiet i en pressemail.

- Tilbake fra de døde Palin var den første kvinnen som noensinne ble guvernør i Alaska, før hun ble verdenskjent som John McCains noe overraskende visepresidentkandidat i 2008. De tapte mot Obama, og flere ganger har det blitt spådd at Palins politiske karriere er over.

- Jeg hadde ikke trodd at hun kunne bli brakt tilbake fra de døde. Jeg har jo tatt feil før, men jeg har vondt for å skjønne at hun skal være en seriøs kandidat. Den respekten jeg har igjen for den amerikanske nasjonen vil forsvinne dersom Palin bli valgt som president, sier Moen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.