«At verden tillater at Israel og Egypt holder grensene stengt er opprørende»

Flere feltsykehus, kirurger og livsnødvendig medisinsk utstyr står klart like utenfor krigsherjede Gaza. Men hjelpen kommer ikke inn.

TIL SYKEHUS:  Denne lille jenta er på vei til sykehus i Gaza etter å ha blitt såret. Men om hun får den hjelpen hun trenger er tvilsomt. Foto: AP/SCANPIX
TIL SYKEHUS: Denne lille jenta er på vei til sykehus i Gaza etter å ha blitt såret. Men om hun får den hjelpen hun trenger er tvilsomt. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JERUSALEM (Dagbladet.no): Mens tallene på Gazas drepte og sårede bare stiger, står enorme mengder medisin, mat og fagpersonell klare utenfor Gaza. Både på israelsk og egyptisk side.- Alle venter på å komme inn, mens Gaza blør og mangler alt det som står her og ikke slipper inn. At verden tillater dette er opprørende, sier den erfarne legen Mads Gilbert fortvilet på telefon til Dagbladet.no.

Gilbert og hans kirurgkollega Erik Fosse prøvde i dag. I går måtte de snu på grunn av massiv bombing i Sør-Gaza. 

I 11-tida slapp de to inn.Ikke utstyr i GazaSiden Fosse og Gilbert ikke kom inn i Gaza i går, dro de til den egyptiske grensebyen Al Arish for å vente. Der møtte de en rekke kolleger fra Saudi Arabia og Qatar.- Det er fortvilende. Det står fly der fra flere arabiske land. 15-20 fullastede lastebiler. Jeg snakket med kolleger som sier at de har to feltsykehus og en stab til å sette dem opp — og starte medisinsk behandling. Det er forferdelig for oss å oppleve dette når kolleger på Shifa-sykehuset i Gaza by forteller at de ikke har det enkleste av livreddende utstyr, sier Gilbert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer