- At vi har svake kommentatorer og journalister er til å leve med, men ikke at partiers spinndoktorer får hindre en viktig samfunnsdebatt

Valgforsker Frank Aarebrot refser pressen.

BLÅTT SPINN: Den frittalende valgforskeren Frank Aarebrot mener høyresidens kommunikasjonsstrateger i uforholdsmessig grad har fått gjennomslag i mediene. Her samtaler han med Høyre-leder Erna Solberg. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
BLÅTT SPINN: Den frittalende valgforskeren Frank Aarebrot mener høyresidens kommunikasjonsstrateger i uforholdsmessig grad har fått gjennomslag i mediene. Her samtaler han med Høyre-leder Erna Solberg. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aarebrot kritiserer journalister og kommentatorer for ukritisk å viderebringe påstander om skremselspropaganda fra rødgrønne politikere.

- Jeg har sjelden vært så lite imponert av landets kommentatorer som jeg er nå, sier Aarebrot til NTB.

Den frittalende valgforskeren mener høyresidens kommunikasjonsstrateger i uforholdsmessig grad har fått gjennomslag i mediene.

Når Dagsavisens Arne Strand karakteriserer sommerens valgkamp som tidenes slappeste, bør han vende blikket mot sin egen bransje, fastslår Aarebrot, som selv er åpen om sine Ap-sympatier.

- Statsminister Jens Stoltenberg forsøkte å trekke opp den objektivt viktige debatten om faren for overoppheting av økonomien før sommeren. Da slo spinndoktorene på høyresiden tilbake med anklager om skremsler. Kommentatorene har svelget agnet med søkke og snøre.

- At vi har svake kommentatorer og journalister er til å leve med, men ikke at partiers spinndoktorer får hindre en viktig samfunnsdebatt, fortsetter han.

(NTB)

Hva mener du? Gi din stemme i avstemningen og diskutér saken i kommentarfeltet.