Ateist dømt for å fornærme religiøse

Nektes å være i besittelse av religiøst krenkende materiale i fem år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Harry Taylor (59) fra Storbritannia ble i dag dømt til seks måneders betinget fengsel og 100 timers samfunnsarbeid for å ha fornærmet og trakassert religiøse gjentatte ganger, melder Telegraph.

Han nektes også å bære religiøst krenkende materiale på offentlig sted i fem år, i en såkalt Asbo-dom.

Bønnerom
Taylor er mest kjent for å ha lagt igjen pamfletter og postere på bønnerommet på John Lennon-flyplassen utenfor Liverpool i 2008.

Eksempler på bildene er en korsfestet Jesus med en reklametekst fra et limfirma «Ingen nagler» og to muslimer som krever like rettigheter, men med overskriften «Ikke for kvinner eller homofile, selvfølgelig».

Her er en link til reklamefilmen der Jesus korsfestes uten nagler.

Taylor regner seg selv for å være en filosof og la igjen bildene for å hylle John Lennon og hans visjon om en verden uten religion.

I vinter ble han igjen arrestert for å dele ut flyers i Manchester og for å ha koblet ut religiøs julemusikk i en matvareforretning, siden han mente musikken var støtende. Taylor besøkte også to kirker og la igjen flyers av en munk som viser fingeren.

- Ble misbrukt av katolsk prest
Taylor sa i retten at han ble misbrukt av en katolsk prest som liten, men at han ikke bærer nag til personer med religiøs overbevisning. Pamflettene og plakatene er forsøk på å omvende religiøse til ateisme, hevdet Taylor.

59-åringen mener også det er fullstendig absurd å hevde at han kan oppvigle til vold ved å vise bilder av paven med en kondom på fingeren eller en kvinne som kneler foran en prest for å gi oralsex.

Juryen lot seg imidlertid ikke imponere og brukte under en time på å bli enige om at Taylor har trakassert religiøse, har oppført seg truende og skapt uro.

EKSEMPEL: Her er ett av bildene Harry Taylor la igjen på bønnerommet på John Lennon-flyplassen.
EKSEMPEL: Her er ett av bildene Harry Taylor la igjen på bønnerommet på John Lennon-flyplassen. Vis mer