Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Aten-politiet avslørte terrorplaner mot Brussel

Politiet i Aten skal blant annet ha funnet et kart over flyplassen Zaventem under razzia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Hellas avdekket planer om et mulig terrorangrep mot flyplassen i Brussel under leilighetsrazziaer i Aten allerede i januar fjor, melder den greske nyhetskanalen Skai.

Belgiske myndigheter ble den gang informert om funnet, melder Skai, som henviser til kilder i gresk politi. Politiet i Aten skal blant annet ha funnet et kart over flyplassen Zaventem, som ble rammet av to selvmordsangrep tirsdag.

Opplysningene er ikke offisielt bekreftet av gresk politi.

Ifølge Skai ble funnet gjort i januar 2015 i leiligheter som islamister leide i byen. Som et ledd i etterforskningen ble en 33 år gammel mann pågrepet i en annen leilighet og utlevert fra Hellas til Belgia.

Etter terrorangrepet i november i Paris viste det seg at funnet av de mulige terrorplanene hadde forbindelser Abdelhamid Abaaoud, melder Skai. Abaaoud regnes som hjernen bak angrepet der 130 mennesker ble drept.

Han ble få dager etter terroraksjonen drept i en dramatisk politiaksjon i en forstad til Paris. Abaaouds bevegelser rundt om i Europa i forkant av angrepet i Paris har siden blitt etterforsket grundig. Abaaoud skal på et tidspunkt ha leid en leilighet i Aten, og fransk politi har gitt sine greske kolleger mannens DNA etter at han døde.

Totalt ble minst 31 mennesker drept i terrorangrepene mot flyplassen og en metrostasjon i Brussel tirsdag. Ekstremistgruppa IS sier den står bak angrepene.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart