Storstilt leteaksjon:

Athena (4) mystisk forsvunnet

Det letes med lys og lykte etter fire år gamle Athena Brownfield.

SAVNET: Athena Brownfield har vært savnet siden tirsdag 10. januar. Foto: Oklahoma State Bureau of Investigation
SAVNET: Athena Brownfield har vært savnet siden tirsdag 10. januar. Foto: Oklahoma State Bureau of Investigation Vis mer
Publisert

I forrige uke fant et postbud ei fem år gammel jente vandrende gatelangs alene i byen Cyril, nærmere ni mil sørvest for Oklahoma City.

Funnet av den fem år gamle jenta var startskuddet for det som skulle bli et storstilt søk etter hennes yngre søster: Fire år gamle Athena Brownfield.

Både myndighetene og frivillige er engasjert i søket. I tillegg til et spesialtrent bakkemannskap, letes det etter fireåringen med helikopter og hester - foreløpig uten resultater.

- Inntil det er bevist det ene eller andre, etterforsker vi dette som at hun er i live der ute et sted, og at hun har status som savnet, sier Brook Arbeitman fra Oklahoma State Bureau of Investigation.

Arrestasjoner

Søstrene var under ekteparet Alysia (31) og Ivon Adams' (36) omsorg på tidspunktet for forsvinningen, skriver CNN.

Torsdag 12. januar ble Alysia Adams arrestert. Ifølge politiets pressemelding er hun foreløpig anklaget for to tilfeller av omsorgssvikt.

ARRESTERT: Alysia Adams ble arrestert torsdag forrige uke. Foto: Oklahoma State Bureau of Investigation
ARRESTERT: Alysia Adams ble arrestert torsdag forrige uke. Foto: Oklahoma State Bureau of Investigation Vis mer

Dagen etter kunne politiet informere om at spesialetterforskere hadde foretatt en ny arrestasjon:

Alysias ektemann Ivon Adams ble pågrepet i Phoenix. 36-åringen skal ha hatt to utestående arrestordre for omsorgssvikt og overlagt drap, heter det i rettsdokumentene fra Maricopa County, ifølge ABC 15.

Det er ikke kjent om arrestordren kan kobles til Athenas forsvinning.

Ransaket hjemmet

- Denne lille jenta har hatt en stor innvirkning på mange mennesker. Mange bryr seg om henne og søstera. Vi kommer ikke til å avslutte søket før vi finner henne, sier Arbeitman.

Fireåringen hadde trolig på seg en genser med sommerfuglmotiv da hun sist ble sett. Ifølge CNN har politiet vært i kontakt med søstrenes biologiske foreldre, uten at ytterligere informasjon har blitt delt.

Søndag ransaket politiet ekteparets hjem, hvor de to søstrene bodde. Det er uvisst om det ble funnet noe som kan føre etterforskningen videre, opplyser ABC 7.

Ifølge CNN blir Ivon Adams holdt i varetekt i Maricopa delstatsfengsel. Han venter på utlevering til Oklahoma. Kona Alysia sitter i skrivende stund i delstatsfengselet i Caddo i Oklahoma.

Det skal foreløpig være uklart hvorvidt ekteparet har fått utnevnt forsvarere og hvordan de stiller seg til anklagene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer