Atlanta: 13 døde, kritisk for tre

I alt 13 mennesker er i dag funnet døde etter skytemassakren i den amerikanske delstaten Atlanta dagen før. Drapsmannen skjøt seg selv etter at politiet omringet ham på en bensinstasjon fem timer etter massedrapene. Blant de døde er mannens kone og to barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange massakrer før Atlanta

Aksjespekulant gikk amok - drepte 12

Den 44 år gamle Mark Barton var fortvilet etter å ha tapt store beløp i spekulasjoner på aksjemarkedet, og drepte først sin kone og parets to barn. Disse drapene kan han ha begått flere dager før gårsdagens massakre, opplyste Atlantas ordfører Bill Campbell i dag.

De to barna, på åtte og tolv år, ble funnet innpakket i tepper på foreldrenes ekteseng, omgitt av kosedyr. De var begge slått i hjel, og døde trolig onsdag. Liket av Bartons kone Lee Ann, som trolig ble drept allerede tirsdag, ble funnet i et skap i familiens hjem.

«Kursene faller»

Ved middagstider i går spaserte Mark Barton inn i kontorene til et meklerfirma i Buckhead, en velstående del av Atlanta.

- Jeg ser at kursene faller, men jeg håper at dette ikke ødelegger dagens handel for dere, sa han før han fyrte løs mot meklerfirmaets ansatte med to pistoler.

Hundrevis av panikkslagne mennesker styrtet ut av bygningen da de hørte skiddene, og Barton benyttet seg av forvirringen til å stikke av. Politiet opptok jakten, og omringet ham i hans grønne Ford mini-van på en bensinstasjon i Austell nord for Atlantas sentrum. Der skjøt han seg selv.

USAs president Bill Clinton uttrykte i dag sin medfølelse med ofrene for Bartons skyting og deres etterlatte. Men Clinton, som snakket med pressefolk under et besøk i Sarajevo, lot være å benytte tragedien i Atlanta til på ny å argumentere for strengere kontroll med salget av håndvåpen i USA.

«En kreftsvulst»

Atlanta-ordfører Campbell var derimot krass i sine uttalelser:

- Disse drapene er symptom på en kreftsvulst som tærer på det amerikanske samfunn, og de kan skje når som helst og hvor som helst, sa Campbell til lokale fjernsynsreportere i Georgia.

Barton ble for fem år siden avhørt som mistenkt for drapene på sin første kone og hennes mor, som ble funnet slått i hjel på en campingplass i Cherokee County om lag 160 kilometer fra Atlanta. Barton hadde kort tid før dette tegnet en livsforsikring på 600.000 dollar (4,7 millioner kroner) på hustruen.

Men Mark Barton ble aldri siktet for disse drapene, og hans naboer beskriver ham som en hyggelig fyr de likte å være sammen med. Ifølge ubekreftede meldinger skal Barton nylig ha tapt 700.000 dollar (5,5 millioner kroner) på mislykkede aksjespekulasjoner.

(NTB)