Atlanta, Georgia: 23 drept i juli

ATLANTA (Dagbladet): Atlanta er en av de mest kriminelle byene i USA. Bare i løpet av denne måneden er 23 mennesker drept i voldskriminalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdagens skyting i kontorkomplekset i Buckhead krevde ni liv. I tillegg ligger fremdeles mange hardt skadd på sykehusene.

Drapsmannen Mark O. Barton begynte blodbadet med å drepe kona og de to barna og avsluttet med å ta sitt eget liv.

- Hvor mange flere må dø? Skolene er ikke lenger trygge. Arbeidsplassene er ikke trygge. Hjemmene er ikke trygge. Ingen steder er trygge for skytevåpen, sa kongressrepresentanten, John Lewis fra Georgia.

En representant for National Rifle Association sa derimot at hendelsen var tragisk, men at den ikke ga noen grunn til å gjenoppta våpendebatten.

For få dager siden ble to politimenn skutt og drept da en politiaksjon endte galt. Gjerningsmannen, en 40-åring, ble skutt og drept av politiet dagen etter. Han hadde barrikadert seg i huset sitt. Skytingen startet som en vanlig nabokrangel, men endte i et dramatisk blodbad. Politisjefen selv ble skutt i begge armene, begge beina og i ryggen.

12. juli fant politiet tre voksne og fire barn døde i et hus i Atlantas fattigstrøk. Alle var skutt av stefaren, som til slutt hadde skutt seg sjøl. 11-åringen Santonio Lucas overlevde. Han hadde gjemt seg inne i et skap.