Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Atlantic Airways-fly måtte nødlande i Bergen

For vel en måned tid siden måtte to fly fra færøyske Atlantic Airways nødlande på Flesland lufthavn i Bergen på grunn av problemer med bremsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det første flyet var på vei fra København til Færøyene, men måtte nødlande underveis på grunn av bremseproblemer og valgte å gå ned på Flesland lufthavn.

Det var 90 passasjerer om bord.

Et par dager senere skjedde det samme igjen – med det samme flyet. Da var det 73 passasjerer om bord, melder det danske nyhetsbyrået Ritzau.

I begge tilfellene skulle flyet egentlig til Vargar på Færøyene, men måtte i stedet gå til Bergen da det viste seg at vingenes bremsefunksjon var satt ut av spill.

Landingsbanen på Færøyene er så kort at flyet ville ha kjørt av rullebanen hvis det hadde landet med for stor fart. I stedet for å lande med en fart på 220 kilometer i timen, landet det i Bergen med 330 kilometer i timen.

Direktør Magni Arge i Atlantic Airways sa etter hendelsen at det aktuelle flyet, et RJ 100 fra 1999, skulle tas ut av drift og sendes til kontroll hos Malmö Aviation i Sverige.

(NTB)