Atle Antonsen anmeldt for rasisme

Sumaya Jirde Ali har anmeldt Atle Antonsen for rasisme. - Trist og ubehagelig sak, sier han.

ANMELDT: Atle Antonsen er anmeldt for rasisme. Foto: Anders Grønneberg
ANMELDT: Atle Antonsen er anmeldt for rasisme. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Atle Antonsen er anmeldt for rasisme av den norske forfatteren og samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali. Dette etter en hendelse som fant sted på et utested i Oslo for noen uker siden.

- Vi kan bekrefte at Oslo politidistrikt har mottatt en anmeldelse i forbindelse med en hendelse i Oslo 23.10.22. Politiet kan ikke bekrefte hvem som er anmeldt. Fornærmede i saken har avgitt forklaring og saken er kodet som hatefulle ytringer og hensynsløs adferd, skriver politiadvokat Marianne Aune i en SMS til Dagbladet.

Dagbladet har også sett en bekreftelse på at forholdet er anmeldt.

- Politiet har avhørt mistenkte i saken og vitner som var til stede ved hendelsen. Utover dette ønsker vi ikke per nå å gå nærmere inn på konkrete etterforskningsskritt. Saken er ferdig etterforsket og ligger til påtalevurdering, skriver Aune videre.

Ali er orientert om at Dagbladet omtaler hendelsen. Hun bekrefter også at hun har vært i avhør hos politiet.

ANMELDER: Forfatter Sumaya Jirde Ali har anmeldt hendelsen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
ANMELDER: Forfatter Sumaya Jirde Ali har anmeldt hendelsen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

Antonsen vil ikke kommentere

Dagbladet har vært i kontakt med Antonsen, som ikke ønsker å kommentere saken utover følgende:

- Dette er en trist og ubehagelig sak, men siden det foreligger en politianmeldelse så vil det være uryddig av meg å kommentere noe rundt dette akkurat nå. Håper på forståelse for det, skriver Antonsen i en SMS til Dagbladet.

- For mørkhudet

Forfatteren skriver i et lengre innlegg på Facebook at han blant annet skal ha tatt tak i armen hennes og sagt «du er for mørkhudet til å være her».

Antonsen skal også ha stilt seg i veien for henne og tatt tak i armen hennes. Hun skal så ha revet seg løs fra grepet hans, og bedt komikeren om å ikke ta på henne.

Han skal ha bedt henne om å «holde kjeft» og tatt tak i henne på nytt.

Ali skriver videre at hendelsen har fått store konsekvenser for henne. At hun i starten bare var redd, men at hun nå bytter mellom å være redd og å være sint.

- Jeg har slitt med å sove og spise, fokusere på jobb og være ordentlig til stede i både profesjonelle og private sammenhenger. Etterdønningene av episoden er synlige både for meg og alle rundt meg.

Daglig leder ved det aktuelle utestedet bekrefter overfor Dagbladet at han har blitt kontaktet av politiet i forbindelse med en hendelse som skjedde på utestedet natt til 23. oktober.

- Utover det har jeg ikke observert noe som gir grunnlag for kommentar, sier han.

Vet du noe mer om saken? Ta kontakt med oss på 24 00 00 00 eller 2400@db.no.

Profilert

Atle Antonsen (53) er aktuell som programleder og profil i en rekke TV- og radioprogrammer. Han har vært en av Norges mest profilerte komikere og underholdningsprofiler de siste 20 åra.

Sumaya Jirde Ali (25) har gitt ut fire bøker og markert seg som samfunnsdebattant i temaer som rasisme og sexisme i flere år. Hun er også redaktør i det feministiske tidsskriftet Fett.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer