Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Atle Hamre tilbake med nye kunder

Mannen med gullhjelmen besto prøveløpet på Bjerke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norges mest omtalte travkusk de siste 10 årene er klar for come back. I kveld besto Atle Hamre (46) prøveløpet på Bjerke travbane med hesten Samuraj Sund, og dermed er mannen med gullhjelmen klar igjen så snart han slipper ut av fengsel etter soning av dommen for utpressing av skipsreder Thor Christensen.

Utpressingsdommen har kostet travkusken dom om tilbakebetaling av om lag 20 millioner kroner og fem år bak murene. Skjønt bak murene: i regi av Kriminalomsorgen har Hamre de siste månedene fått sone som stallgutt på Bjerke travbane.


1. juli er han fri mann, og den frittalende bergenseren har i følge fagbladet Trav- og Galopp-Nytt skaffet seg nye hesteeierkunder mens han har sonet
.

Gullfarget hjem har vært Hamres varemerke - og onsdag stilte han i kjent drakt i prøveløpet: blå drakt og gullhjelm.

Da Hamre vant sitt siste løp i juni 2001 før fengselsportene smekket igjen, uttalte han skråsikkert til NTB:

-Dette var mitt siste travløp.

Da snakket han i alle fall ikke sant.

Onsdag kveld klappet Bjerke-publikum da mannen med gullhjelm og over 2.000 seire greide prøveløpstiden.

 MANNEN MED GULLHJELMEN  tilbake i kjent stil på Bjerke travbane i kveld. Atle Hamre (46) greide prøveløpwet med glans. FOTO: Mortern Holm, Scanpix.
MANNEN MED GULLHJELMEN tilbake i kjent stil på Bjerke travbane i kveld. Atle Hamre (46) greide prøveløpwet med glans. FOTO: Mortern Holm, Scanpix. Vis mer

-Jeg var nervøs før dette løpet, sa den internasjonalt meritterte kusker med over 2.000 seire  til NTB. Og til NRK la han til: - Jeg satser på å være en positiv kraft for norsk travsport framover.

Hamre satser på å gjøre sitt store come back i sommmerens store travfest på hjemmebanen Jarlsberg i juli med nye hester og nye hesteeiere i bakhånd.

Han får løpslisensen tilbake fra Det Norske Travselskap fra 18. mars, men får ikke lov av fengselsvesenet til å tjene penger på egenhånd før soningen er over.

Atle Hamre har søkt om å få dispensasjon til å kjøre enkelte løp mens han fortsatt soner som stallgutt på dagtid.

VITNE Atle Hamre og hans forsvarer i Borgarting lagmannsrett våren 2004 i forbindelse med Økokrims sak mot Hallvard Flatland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!