Atle Hamre tiltalt

Norges mest kjente travkusk, Atle Hamre, ble i går tiltalt for ha presset sin tidligere venn, skipsreder Thor Christensen, for 28 millioner kroner. Neste høst er utpressingssirkuset klart for retten, med tv-kjendis Hallvard Flatland blant vitnene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg skal slå tilbake

Tiltalen mot Atle Hamre kommer ganske nøyaktig ett år etter at Thor Christensens advokat, Sverre Holm, kontaktet Riksadvokaten og fortalte om utpresningen Christensen var utsatt for. Den kjente travkusken er tiltalt for å ha presset sin tidligere venn for 28 millioner kroner. 10 av disse millionene dreier seg om en gjeldserklæring på et fiktivt lån opptatt i Oslo. Også salget av Christensens hytte i Uvdal, hvor Atle Hamre og Hallvard Flatland spiller hovedrollene blir en del av straffesaken. Hallvard Flatland ble fradømt hytta i en sivil sak, men har anket den til en høyere rettsinstans.

En god dag

Umiddelbart etter at tiltalen forelå, sendte Thor Christensens advokater et erstatningskrav til Atle Hamre som beløper seg til 18 millioner kroner.

- Dette er en god dag for oss. Vi er veldig tilfredse, sier Christensens advokat, Sverre A. Holm til Dagbladet.

Mareritt

Det er duket for et ellevilt oppgjør i retten med Atle Hamre og skipsreder Thor Christensen i hovedrollene.

Christensen har tidligere fortalt i Dagbladet om marerittet han har gjennomlevd.

«Jeg føler meg så dum og naiv over at jeg kunne la meg lure inn i dette. Jeg trodde på Atle hele tida,» sa rederen til Dagbladet da hyttesaken var oppe i retten tidligere i år.

Det lyktes ikke Dagbladet i går å få en kommentar fra Christensen.