Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Atle Jebsen (73) omkom i trafikkulykke

Kjent skipsreder fra Bergen omkom tirsdag.

ULYKKE: Personbilen krasjet med en trailer på E16 ved Voss. Foto: Arnstein Karlsen
ULYKKE: Personbilen krasjet med en trailer på E16 ved Voss. Foto: Arnstein Karlsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Skipsreder Atle Jebsen (73) omkom i en bilulykke i Voss i går ettermiddag, melder både bt.no og ba.no.

Gerd Marit Widding Johnsen (66) omkom også i ulykken. Hun var ansatt i selskapet, skriver bt.no.

En mannlig ansatt (55) var også med i ulykkesbilen, han var ifølge bt.no alvorlig skadd, men stabil tirsdag kveld.

Ledet rederiforbundet

Atle Jebsen (73) har blant annet vært administrerende direktør for Jebsen-rederiet. De ansatte i rederiet skal ha blitt informert om ulykken tirsdag kveld.

Atle Jebsen har også vært leder for flere andre Jebsen-selskaper. Han var visepresident i Norges Rederiforbund fra 1977 til 1981 og president i 1983.

Etter 36 år som leder overlot han styringen av Jebsen-gruppen til sin sønn Bjørn Jebsen i 2003.

Det skjedde etter en omfattende snuoperasjon hvor Jebsen brukte rundt 80 millioner kroner av egen lomme for å få den norske rederivirksomheten på rett kjøl, skrev DN i 2003.

Jebsen har blitt karakterisert som ambisiøs, visjonær og med stor evne til å få i stand forretninger, og var en foregangsmann i arbeidet for internasjonalisering, skriver NTB.

Rederiet fikk mye oppmerksomhet i etterkant av Rocknes-forliset. Skipet ble driftet av rederiet. 18 sjøfolk døde etter forliset i Vatlestraumen.

Faren omkom i togulykke

Jebsen, som ble født i Bergen 10. november 1935, ble regnet for å ha vært en av de ledende norske skipsrederne de siste tiårene.

Det var Atle Jebsens far Kristian Stange Jebsen som etablerte rederiet Kristian Jebsens Rederi AS i 1929.

Faren omkom i en togulykke i 1967, da han var på forretningsreise i Nord-Amerika. Atle Jebsen var også på toget, men overlevde.

Gårsdagens ulykke skjedde E16 på vestsiden av Vassendatunnelen mellom Dale og Evanger bru. Personbilen var på vei mot Voss da den kolliderte med et vogntog med to containere, som kom i motsatt kjøreretning. Det er en svak kurve på stedet, og ulykken skjedde om lag 100 meter fra tunnelåpningen.

OMKOM: Styreformann Atle Jebsen i Jebsens rederi, fotografert i forbindelse med snuoperasjonen av det havarerte lasteskipet "Rocknes". Foto: Marit Hommedal/SCANPIX
OMKOM: Styreformann Atle Jebsen i Jebsens rederi, fotografert i forbindelse med snuoperasjonen av det havarerte lasteskipet "Rocknes". Foto: Marit Hommedal/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling