Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Atle Jebsen gravlagt i dag

Døde i likhet med sin far under dramatisk omstendigheter.

SKIPSREDER: Styreformann Atle Jebsen i Jebsens rederi var i 2004 til stede for å følge snuoperasjonen av det havarerte lasteskipet "Rocknes". Jebsen ble i dag bisatt i Fana kirke i Bergen, og fikk under bisettelsen mye skryt for håndteringen av forliset. FOTO: Scanpix
SKIPSREDER: Styreformann Atle Jebsen i Jebsens rederi var i 2004 til stede for å følge snuoperasjonen av det havarerte lasteskipet "Rocknes". Jebsen ble i dag bisatt i Fana kirke i Bergen, og fikk under bisettelsen mye skryt for håndteringen av forliset. FOTO: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Fana kirke var fullsatt da skipsrederen Atle Jebsen ble bisatt i dag. Kirka var var så fylt til randen at folk sto ute i våpenrommet, melder Bergensavisen.

73-åringen døde i en dramatisk bilulykke mellom Dale og Evanger 13. oktober i år. Også Gerd Marit Widding Johnsen (66) omkom i ulykken. Hun var ansatt i selskapet til Jebsen.

Heldig

I begravelsen fortalte kona Arnhild om sitt nære forhold med ektemannen.

— Vi levde i symbiose. Jeg tenker, også i dag, at jeg er utrolig heldig som har fått leve så lenge med en så fantastisk mann.

Hun fortalte også en historie om da hun sammen med et barnebarn kjøpte en pute med påskriften «lykken er å være gift med din beste venn» til ektemannen.

Puten valgte hun å sende med ham.

«I did it my way»
Atle Jebsen ledet Kristian Jebsens rederi fra faren døde i 1967, og kort tid før han selv døde overtok sønnen Bjørn det endelige ansvaret.

I sin tale i begravelsen sa Bjørn at han vil minnes sin far som en «stø veiviser», skriver Bergensavisa videre.

Frank Sinatras «My Way» gjorde at mange tok til tårene under bisettelsen.

Jebsen var en av Bergens mest profilerte næringslivsfolk, og han overtok bedriften allerede 1967, bare 31 år gammel etter faren døde i en togulykke i USA.

Den gang var Atle Jebsen 31 år gammel og hadde byttet seng i togkupeen med faren like før ulykken. Selv fikk han ikke en skramme, mens faren døde momentant, forteller Bergensavisa.

Fullsatt kirke

Hele familien var samlet under begravelsen og tilreisende fra alle verdenshjørner var til stede sammen med ansatte og forretningsforbindelser, melder Bergens Tidende på sine nettsider.


Rederiet fikk mye oppmerksomhet i etterkant av Rocknes-forliset i Vatlestraumen der 18 sjøfolk døde. Skipet ble driftet av rederiet.

Jebsen, som ble født i Bergen 10. november 1935, ble regnet for å ha vært en av de ledende norske skipsrederne de siste tiårene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling