Atomalarm var lugarslusk

Norden puster ut. Atomalarmen var egentlig en refs for sluskete vedlikehold av lugarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den russiske flåtesjefen Vladimir Kuroyedov skapte i dag sjokkbølger da han opplyste medier om at atom-krysseren «Peter den Store» - et av flaggskipene i den russiske krigsflåten - kan eksplodere hvert øyeblikk.

- Skipet er i så dårlig stand at det kan eksplodere hvert øyeblikk. Det er spesielt farlig med tanke på at det drives av et atomkraftverk, skal han ha sagt til det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Pinlig

De skremmende uttalelsene satte norden i høyberedskap fordi en ulykke med dette skipet, som drives av to atomreaktorer, kunne ha ført til en gedigen atomkatastrofe nær grensa til Norge og Finland. Verken Utenriksdepartementet, Forsvaret, eller Statens strålevern, var informert om den tikkende bomben. Nå kan episoden vise seg å bli svært pinlig for russiske myndigheter - og da spesielt for flåtesjefen.

- Det er overhode ingen fare relatert til skipets atomsikkerhet. Skipets atomsikkerhet er garantert i tråd med gjeldende norm, sier flåtesjefen i ettermiddag. Han skylder på at media har feiltolket hans uttalelser tidligere i dag, og at når han sa at skipet øyeblikkelig kunne eksplodere, mente han egentlig at det har vært slett vedlikehold av mannskapets lugarer og oppholdsrom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.