Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Atomeksperter jobbet for bin Laden

Pakistan utleverer kanskje tre atomvåpeneksperter til USA. De tre ekspertene har jobbet med å utvikle atomvåpen for bin Laden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver Aftonbladet, som siterer den pakistanske avisa

Dawn.

Ifølge Dawn er det ikke klart om de tre allerede er utlevert eller om de fremdeles er i Pakistan. Paksitanske myndigheter vil ikke bekrefte hvor mennene befinner seg.

De tre er Sultan Bashiruddin Mehmood, Abdul Majeed, som er tidligere leder av den pakistanske atomenergi-kommisjonen, og vitenskapsmannen Mirza Yousaf, som har jobbet for den samme kommisjonen.

Alle tre er fra Pakistan, men er pensjonert fra sine offentlige oppgaver. Som pensjonist grunnla Mehmood en organisasjon, «Ummah Reconstruction», som skulle hjelpe fattige i Afghanistan. Men organisasjonen kan ha vært et rent skalkeskjul, sier pakistanske myndigheter. De tror at Mehmood og organsiasjonen hans har samarbeidet med al Qaida og Osama bin Laden om å utvikle atomvåpen. I så fall kan verden ha sett bare begynnelsen på terroren fra muslimske ekstremister.

Mehmood ble sluppet fri av myndighetene etter å ha blitt forhørt for fire dager siden. Men forskeren ble hentet inn igjen til flere avhør. Ifølge pakistanske talsmenn er Mehmood i dårlig form og innlagt på sykehus, sannsynligvis i Pakistan.

En annen pakistansk avis skriver at de tre forskerne ikke er utlevert.

  • Det har lenge vært kjent at Pakistan har atomvåpen.
ETTERSØKT: Osama bin Laden er verdens mest ettersøkte terrorist. Nettverket hans anklages for å stå bak angrepene på USA 11. september, og nå kommer det fram at han angivelig skal ha hatt planer om å produsere atomvåpen.
Hele Norges coronakart