Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Atomenergibyrået har blitt hacket

Informasjonen lagt ut på hacker-nettside.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det dreier seg blant annet om kontaktinformasjon til forskere som har jobbet for  Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA). Opplysningene er lagt ut på en nettside og inkludert i en uttalelse fra en hackergruppe med et persisk navn, skriver NTB.

Hackerne truer med å offentliggjøre mer informasjon hvis iranske atomforskere utsettes for flere angrep. Flere iranske forskere er blitt drept de siste årene, og myndighetene i landet anklager Israel og USA for å stå bak attentatene.

I uttalelsen fra hackerne oppfordres det også til en gransking av Israels atomvåpenprogram. Israel antas å være det eneste landet i Midtøsten med atomvåpen, men israelske og vestlige lands myndigheter mistenker at også Iran forsøker å utvikle kjernefysiske våpen.

Kontaktinformasjonen til forskerne som har samarbeidet med IAEA, er hentet fra en gammel server som ikke har vært i bruk på en stund, ifølge atomenergibyrået.
NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!