Atomkraftverk droppet ulykkesrapport

Mener kjempeeksplosjon var «hendelse».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Atomkraftverket på Kolahalvøya sendte ikke inn noen ulykkesrapport da en av transformatorene gikk i lufta tidligere i januar.

Årsaken er at ledelsen ved det russiske verket klassifiserte eksplosjonen som en «hendelse», og ikke som en ulykke, skriver BarentsObserver.com.

Deler av den fem meter høye transformatoren skal ha blitt kastet opptil 80 meter opp i lufta i eksplosjonen 15. januar. Dette førte igjen til at annet utstyr ble ødelagt, ifølge TV Murman.

To kraftlinjer ble stengt, slik at store deler av Kolahalvøya mistet strømmen.

- Det er hårreisende at det tok hele fjorten dager før ulykken ble offentliggjort. At administrasjonen på Kola Atomkraftverk velger å bagatellisere ulykken i den grad, er respektløst ovenfor befolkningen i Barentsregionen, mener Stine Østnor, atområdgiver i Natur og Ungdom.

Kola Atomkraftverk ligger i nærheten av byen Poljarnyj Zori, 20 mil fra norskegrensa.(NTB)
ATOMKRAFT: Her ligger den russiske atomubåten St. Daniil Moskovsky til kai på Kola-halvøya. Halvøya produserer store mengder atomkraft. Foto: AP/Scanpix
ATOMKRAFT: Her ligger den russiske atomubåten St. Daniil Moskovsky til kai på Kola-halvøya. Halvøya produserer store mengder atomkraft. Foto: AP/Scanpix Vis mer