BRANN: En atomreaktor måtte stenges etter en brann på et kjernekraftverk i Buchanan, New York lørdag. Situasjonen er under kontroll, og ingen beboere er truet, opplyser operatøren.  Foto:   REUTERS/Gustavus Gricius/Handout
BRANN: En atomreaktor måtte stenges etter en brann på et kjernekraftverk i Buchanan, New York lørdag. Situasjonen er under kontroll, og ingen beboere er truet, opplyser operatøren. Foto: REUTERS/Gustavus Gricius/HandoutVis mer

Atomreaktor stengt etter brann i USA

Udramatisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En atomreaktor måtte stenges etter en brann på et kjernekraftverk i Buchanan, New York lørdag. Situasjonen er under kontroll, og ingen beboere er truet, opplyser operatøren.

Brannen i en transformator på kraftverket Indian Point oppsto lørdag kveld og ble raskt slukket av sprinkleranlegget og ansatte som var til stede. Den førte til at én av kraftverkets reaktorer måtte stenges, mens den andre fortsatt var i drift noen timer senere.

Jerry Nappi, en talsmann for operatøren Entergy Corp, sier at de foreløpig ikke vet hva som forårsaket transformatorbrannen. Han kaller det en «uvanlig hendelse», men kunne opplyse at verken ansatte eller beboere i området er i fare.

Transformatorene på Indian Point ligger fra 90 til 120 meter unna reaktoren. Kraftverket har 1.050 ansatte, og ingen av dem skal ha kommet til skade som følge av brannen.

(NTB)