Attac ber politiet ligge lavt

Arrangørene av den planlagte stordemonstrasjonen mot Verdensbankens konferanse i Oslo om to uker ber politet holde seg skjult, og ikke «provosere» demonstrantene. Oslo-politiet lover å holde seg unna, hvis demonstrantene rydder opp i bråk sjøl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

24. til 26. juni arrangerer Verdensbanken en konferanse i Oslo der en rekke internasjonale eksperter på utvikling deltar. Oslo 2002, en sammenslutning av 46 organisasjoner med Attac i ledelsen, har lovet store demonstrasjoner.

Nå ber de politiet ligge lavt under hovedarrangemenet 24. juni.

- Vi har en god dialog med politiet, og har avtalt at de skal være lite synlige. En ikke-voldelig demonstrasjon forutsetter at politiet holder sin del av denne avtalen, sier Maria Walberg i styringsgruppa for Oslo 2002.

Demonstrantene stiller med et eget vaktkorps, som skal trenes opp de neste ukene.

- Vi har ikke som mål å stoppe Verdensbankens møte, og vi vil ikke godta maskerte eller voldelige demonstranter, sier Attac-leder Vegard Hole.

Politier er i beredskap

Oslo-politiet lover å holde en lav profil under demonstrasjonen. Foran toget vil det ri fire politifolk på hester, og det vil være politi som styrer omdirigeringen av trafikken. Ellers vil demonstrantene se lite politi. I tillegg vil demonstrasjonsledelsen ha en direkte kommunikasjonslinje til politiets operative ledelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer