Åtte amerikanske soldater drept i Irak

Åtte amerikanske soldater ble drept under sammenstøt med sjiamuslimsk milits i Irak søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I Sadr-byen, en sjiamuslimsk forstad av Bagdad, ble sju amerikanske soldater drept og over 20 såret da svartkledde militssoldater fra den radikale sjiamuslimske lederen Moqtada al-Sadrs såkalte Mehdi-hær angrep politistasjoner og andre offentlige bygninger.

Ifølge amerikanske kilder benyttet militssoldatene automatvåpen og rakettdrevne granater under angrepet, som ble slått tilbake av soldater fra okkupasjonsstyrken.

Høy pris

- Koalisjonsstyrken og irakiske sikkerhetsstyrker stanset forsøket, og gjenopprettet sikkerheten i Bagdad. Prisen de betalte var sju amerikanske soldater som ble drept og over to dusin som ble såret, heter det i en kunngjøring fra den amerikanske militærledelsen i Bagdad.

Tidligere søndag ble 22 mennesker drept og over 200 såret i sjiamuslimenes hellige by Najaf, blant dem to soldater fra okkupasjonsstyrken - én amerikansk og en fra El Salvador.

Omfattende uro

Også i flere andre irakiske byer ble det meldt om omfattende uro søndag. I Amara i det sørlige Irak ble fire mennesker drept og åtte såret i kamp med britiske soldater, og i Nassiriyeh ble en italiensk soldat lettere såret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer